23/02/2021 | Yazar: Kaos GL

SPoD’un “Pandemi Sürecinde LGBTİ+'ların Sosyal Hizmetlere Erişimi Araştırma Raporu” yayında.

“Pandemi Sürecinde LGBTİ+'ların Sosyal Hizmetlere Erişimi Araştırma Raporu” yayında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pandemi süreci ile birlikte toplumda var olan kırılganlıklar daha fazla derinleşmeye ve görünür olmaya başladı. Bu süreçte, LGBTİ+’lar daha da kırılgan bir topluluk haline gelerek, yaşam hakkı başta olmak üzere sosyal hizmetlere (barınma, sosyal yardım, psiko-sosyal destek ve şiddet sonrası destek mekanizmalarına erişim) erişim ile ilgili ciddi sorunlar yaşadı ve yaşamaya da devam ediyor.

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), kapsamlı veri toplama ve analiz çalışmalarının ardından raporlaştırarak son haline getirdiği “Pandemi Sürecinde LGBTİ+'ların Sosyal Hizmetlere Erişimi Araştırma Raporu” yayınlandı. Rapor, pandemi sürecinde LGBTİ+’ların sosyal hizmetlere erişimi ile ilgili yaşadıkları sorunların görünür kılınması için hazırlandı. Çalışma kapsamında Türkiye’nin farklı coğrafyalarında yaşayan 856 LGBTİ+ kişi araştırmaya dahil oldu.

LGBTİ+’ların sosyal hizmetlere erişimde yaşadığı sorunlara ve bu sorunların özelinde kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin ve sivil toplum örgütlerinin aldığı konumlara yer veren rapor, LGBTİ+’ların sosyal hizmetlere erişim ile ilgili cinsel yönelim ya da cinsel kimlikleri nedeniyle herhangi bir hizmete başvuruda ayrımcılığa maruz bırakılabileceklerini sıklıkla düşündüklerini gösteriyor.

SPoD'un “Bu raporla birlikte, özellikle sosyal hizmet(ler) sunan kamu kurum ve kuruluşlarının, belediyelerin ve sivil toplum örgütlerinin LGBTİ+'lara yönelik hizmet(ler) geliştirmesi ya da var olan hizmetlerini güncellemeleri mümkün olabileceğini umuyoruz” temennisiyle yayınladığı raporu buradan inceleyebilirsiniz.


Etiketler: sosyal hizmet
nefret