22/10/2020 | Yazar: Kaos GL

Katolik Kilisesi lideri Papa Francis, eşcinsellere medeni birliktelik hakkı verilmesi gerektiğini söyledi.

Papa: “Eşcinsel insanların bir aile içinde olmaya hakkı var” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Katolik Kilisesi lideri Papa Francis, eşcinsellere medeni birliktelik hakkı verilmesi gerektiğini söyledi.

BBCTürkçe’den Övgü Pınar’ın haberi, İtalya'da devam eden Roma Film Festivali'nde ilk gösterimi yapılan "Francesco" isimli belgeselde konuşan Papa şu ifadeleri kullandı:

"Eşcinsel insanların bir aile içinde olmaya hakkı var. Onlar Tanrı'nın çocukları ve bir aileye sahip olma hakları var. Hiç kimse bu yüzden dışlanmamalı ve perişan edilmemeli. Olması gereken şey bir medeni birliktelik yasasıdır, bu şekilde yasal olarak korunurlar. Ben bunu savunuyorum."

Papa’ya “Yardım” bayrağı açılmıştı

Ağustos ayında Vatikan'da Angelus duası sırasında Papa Francis'in önünde eşcinsel bir çift üzerinde “YARDIM” yazan bir gökkuşağı bayrağı açmış ve Polonya’da LGBTİ+’lara yönelik artan nefret söylemine karşı LGBTİ+’ları koruyan bir açıklama yapmasını istemişti.

papa-escinsel-insanlarin-bir-aile-icinde-olmaya-hakki-var-1

Fotoğraf:  Ağustos ayında Papa'ya hitaben “YARDIM!” yazan eylemci çift Jakub ve David

Eylemci çift Jakub ve David, “Polonyalı piskoposlar bizi pedofil olmakla suçluyor ve bizim hasta olduğumuzu iddia ediyorlar; hatta Covid-19’un da bizim günahlarımız nedeniyle ortaya çıktığını ileri sürüyorlar. Dahası Katolik Kilisesi’nin vaazlarından esinlenen yerel yönetimlerimiz Polonya'da ‘LGBT ideolojisinden arınmış bölge’ oluşturdu demişti.

 


Etiketler: dünyadan
İstihdam