03/12/2018 | Yazar: Kaos GL

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis eşcinsel rahip ve rahibelerin ruhban sınıfına dâhil olmaması gerektiğini söyledi.

Papa Francis’ten homofobik ayrımcılık Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis eşcinsel rahip ve rahibelerin ruhban sınıfına dâhil olmaması gerektiğini söyledi.

Papa Francis

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis “Mesleğin Gücü” isimli kitabında “eşcinsel rahip ve rahibelerin ruhban sınıfına dâhil olmaması” gerektiğini söyledi ve eşcinsel varoluşa yönelik ayrımcı söylemde bulundu.

İspanyol Rahip Fernando Prado’nun Papa ile yaptığı röportajlardan oluşan kitapta eşcinsel eğilimli rahiplerin iki türlü bir hayat yaşamaktansa din görevlisi pozisyonundan ayrılmalarının kendileri için çok daha iyi olacağını belirterek kilisenin kapısını eşcinsel rahip ve rahibelerin yüzüne kapatıyor.

Çalışma hakkını hedef alıyor

Kitapta “Kilisedeki eşcinsellikler beni endişelendiriyor” diyen Papa eşcinsel eğilimleri olan kişilerin papazlık, rahibelik ve vakıf hayatına kabul edilmeyeceği söylüyor. Bu açıklamasıyla Papa, eşcinsel rahip ve rahibelerin çalışma hakkını hedef alıyor.

En homofobik açıklama

2013 yılında göreve başlayan Papa’nın eşcinsellerin evlat edinmesine karşı çıktığı ve eşcinsel evlilikleri şeytanın işi olarak tanımladığı biliniyordu. Papa’nın eşcinsellerin ruhban sınıfına dahil olmayacağı açıklaması ise  göreve geldiğinden beri en homofobik açıklaması.

İlgili haber

Yeni Papa, Eski Homofobi

Papa’ya ‘LGBT’lerle görüş’ çağrısı

 


Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam