26/12/2008 | Yazar: Murat Cömert

Papa yanılıyor: Gey cinselliği insan ekolojisinin bir parçasıdır Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

‘Geylerin insan türünün devamlılığı için bir tehdit oluşturduğunu ileri sürmek saçma ve tehlikelidir. Bu, dünyanın dört bir yanında eşcinsellerin kafasını ezmeye can atanların yüreğine su serpen ve onları teşvik eden kötü niyetli bir propaganda.’ Birleşmiş Milletler’in homofobik şiddete ve ayrımcılığa dair çağrısının ardından Papa’nın açıklamalarına tepkiler dinmiyor. İngiltere’den Yeşil Parti milletvekili adayı Peter Tatchell’in değerlenmesini Murat Cömert çevirdi.

İngiltere’den OutRage! adlı lezbiyen, gey biseksüel ve transgender insan hakları grubundan Peter Tatchell, ‘Açlık, savaş ve evsizlik konuları dururken eşcinsellik üstünde vurgu yapmayı seçmekle, Papa ahlaki dayanağını ve önceliklerini belirleme duygusunu yitirdi.’ dedi.

Tatchell’in demeci, Papa’nın ileri sürdüğü akıl almaz görüşe, yani insanlığı eşcinsel ve transeksüel davranışlardan kurtarmanın en az yağmur ormanlarını kurtarmak kadar önemli olduğu yolundaki sözlerine bir yanıttı.

Oxford East (Oxford Doğu Seçim Bölgesi) adına Yeşil Parti’den milletvekili adayı olarak gösterilen Tatchell , ‘Serbest Pazar kapitalizmi ve bunun beslediği açgözlülük ve tüketim kültürü, gezegenimizin ekolojik varlığını sürdürebilme savaşımı karşısında eşcinsellik ve transeksüellikten kat kat büyük bir tehdit oluşturmaktadır.’

‘Papa cahil mi yoksa art niyetli mi?’

Geylerin insan türünün devamlılığı için bir tehdit oluşturduğunu ileri sürmek saçma ve tehlikelidir. Bu, dünyanın dört bir yanında eşcinsellerin kafasını ezmeye can atanların yüreğine su serpen ve onları teşvik eden kötü niyetli bir propaganda.

Eşcinsellik insan ekolojisinin bir parçasıdır. Her dönemde her kültürde var olmuştur. Küresel çapta aşırı nüfus sorunu yaşanan bir dönemde, eşcinsel çiftler çocuk sahibi olmayarak bir nüfus dengelemesi sağlamakta ve böylece de aşırı kullanılan doğal kaynakların üstündeki baskıyı azaltmaktadırlar. Bizler insanlık için ekolojik bir değer oluşturuyoruz.

Vatikan’ın, eşcinselliğe dair çağdaş bilimsel bir anlayışı devamlı olarak reddetmesi Karanlık Çağlar’a bir geri dönüştür. Bu tavır akılcılığı ve merhamet duygusuna inatla karşı koymaktadır.

Benedict neden bu kadar eşcinsel sekse kafayı takmış durumda? Devamlı bu konuda konuşuyor sanki neredeyse her hafta suçlamalarda bulunuyor, durumu takıntılı davranış bozukluğu sınırına gelecek kadar ilerledi.

Bu önyargıların gelmesi bir yerde beklenen bir şeydi. Vatikan daha geçenlerde, Birleşmiş Milletler’in homofobik şiddeti ve eşcinsel ilişkileri yasaklanmasını kınayan bildirisine karşı çıkmıştı.

Tatchell, ‘Eşcinsel rahipler ve piskoposlar olmasa Katolik Kilisesi iş göremez durumda kalırdı. Kilise ruhban sınıfının en az üçte biri eşcinsel ve bu da Papa’nın son çıkışını tamamıyla ikiyüzlü kılan bir durum. Eğer Benedict eşcinselliğe bu kadar karşı ise, neden kendi çevresine eşcinsel danışmanlar ve Vatikan görevlilerini dolduruyor?’ diye sordu.

Roma Katolik Kilisesi’nin temel ilkelerini ortaya koyan Kateşez (Hıristiyan ilm-i hali) aynı cinsten olanların ilişkisini ‘ağır bir ahlaksızlık’ ve ‘özü itibariyle bozuk’ olarak ilan etmektedir. Buna göre, ayrıca lezbiyen ve gey ilişkiler ‘doğal yasaya karşıdır... ve gerçek bir duygusal ve cinsel tamamlayıcılıktan kaynaklanmaz. Hiçbir koşul altında onaylanmaları mümkün değildir.’

Diğer bir takım Papalık beyanlarında da eşcinsellik derinlere işlemiş bir kişilik bozukluğu ve psikolojik bir kusur olarak kınanmıştı. Eşcinsel edimler değişik ifadelerle ‘ciddi günahlar... nesnel olarak bozukluğu (kabul edilen)... (ve) özünde ahlaksızca’ olarak nitelendirilmişti. Eşcinsel yönelime sahip olup da cinsellikten tamamıyla uzak durmayı seçen kişiler bile Papa tarafından, ‘temelinde günahkârlığa yatkınlıkları olduğu’ gerekçesiyle suçlandılar.

‘Papa, AIDS’ten milyonlarca ölümün suç ortağıdır’

Tatchell, ‘Dünya üstünde 40 milyon insanın HIV taşıdığı gerçeğine rağmen, Papa güvenli seks ve prezervatif kullanımını lanetliyor. Virus geçişini durdurmakta etkili olduğu kanıtlanmış bir yönteme sırtını çevirip, bunun yerine prezervatiflerde içlerinden virusun geçebileceği küçük deliklerin olduğu yalanını destekledi. Bu sorumsuzca korku yayma taktikleri korumasız seks yaptıkları için ölen milyonlarca insanın gereksiz ölümüne suç ortaklığı etmekle aynı şeydir.’, diye ekledi.



Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam