12/08/2013 | Yazar: Kaos GL

Kuzey Kıbrıs’ın Mağusa kenti sakinleri, geçtiğimiz Pazartesi gününü çeşitli yerlere konulan gökkuşakları ve LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) pankartlarıyla karşıladılar.

Paparazzi Toplumu LGBT’leri Görünmezliğe İtiyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kuzey Kıbrıs’ın Mağusa kenti sakinleri, geçtiğimiz Pazartesi gününü çeşitli yerlere konulan gökkuşakları ve LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) pankartlarıyla karşıladılar. “Biz de varız!” demek isteyen Kuzey Kıbrıslı LGBT’ler, varlıklarını ve mesajlarını bu sessiz eylemle ada sakinlerine duyurmaya çalıştılar.
 
Dünyanın pek çok yerinde düzenlenen büyük yürüyüş ve etkinliklere kıyasla bu eylem kimilerine fazla minimal gelebilir; fakat bunun sebepleri var. “İşimizi kaybetmekten, aile ve arkadaşlarımız tarafından dışlanma ve reddedilme korkusundan dolayı böyle bir eylemi ancak karanlıklarda saklanarak gerçekleştirebiliyoruz,” diyor isimlerini açıklamak istemeyen eylemciler.
 
Ne var ki, yerleştirilen gökkuşakları ve pankartlar gün ağardıktan birkaç saat sonra toplatılmış. “Tek derdi kimin kiminle ne yaptığı olan paparazzi bir toplum istemiyoruz” diyen katılımcılar oldukları gibi yaşamak, saygı görmek ve kabullenilmek istiyorlar.
 
Ülkede erkek eşcinselliğini suç sayan yasanın değiştirilmesine yönelik çalışmalar ise hâlâ sürüyor. 
 
İlgili haber: Kıbrıs’ta LGBT Olmak 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam