19/08/2011 | Yazar: Kaos GL

Madrid sokaklarındaki gösteride binlerce kişi, Papa’nın LGBT hakları ile ilgili tutumu, İspanya’daki işsizlik oranları ve bu ziyaretin maliyetini kınayan dövizler taşıdı.

Papa’nın Ziyaretini LGBT’ler de Protesto Ediyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Madrid sokaklarındaki gösteride binlerce kişi, Papa’nın LGBT hakları ile ilgili tutumu, İspanya’daki işsizlik oranları ve bu ziyaretin maliyetini kınayan dövizler taşıdı.
 
İspanya’nın başkenti Madrid’de toplanan binlerce kişi Papa’nın ziyaretini protesto etti.
 
LGBT hakları savunucularının da katıldığı gösteriye saldıran İspanyol polisi 6 kişiyi tutukladı, 11 kişiyi yaraladı.
Protestocular “Vergilerim Papa’ya gitmesin” diye gösteri yaparken, ekonomik krizle karşı karşıya bulunan ülkeye Papa’nın yapacağı 4 günlük ziyaretin maliyetinin 100 milyon Euro’yu bulacağı yönünde tahminler yapılıyor.
 
Yaklaşık 5000 kişi, Madrid sokaklarındaki dünkü gösteride, Papa’nın LGBT hakları ile ilgili tutumu, İspanya’daki işsizlik oranları ve bu ziyaretin maliyetini kınayan dövizler taşıdılar.
 
Geçtiğimiz Aralık ayında, Papa’nın Barselona ziyaretinde benzer protestolar gerçekleşmiş ve LGBT örgütleri “öpüşme” eyleminde bulunmuşlardı.
 
İspanyol halkının yüzde 80 civarında bir bölüm kendilerini Katolik olarak tanımlasa da ziyarete karşı çıkan 100’den fazla grup arasında laikler ve LGBT hakları savunucularının yanı sıra ilerici Katolik rahipler de bulunuyor.
 
Dünya Gençlik Günü için Madrid’de bir araya gelen Katoliklere konuşan Papa, laik itirazları “saldırgan” olarak nitelerken gençlere, inançları için utanmamalarını salık verdi.
 
“İsa’nın genç takipçilerinin inançlarının sağlamlaşmasına destek olunması gerekir ve hayatlarında bu güzel maceralarını kucaklamak ve şahit olmak gerekir” diye ekledi.
Geçen yıl Eylül ayında Papa’nın Birleşik Krallık’a yaptığı ziyaret sırasında, Londra’nın merkezinde 20,000 kişi toplanmış ve Papa’nın çocuk istismarı skandalı, gey ilişkilerle ilgili homofobik yorumlar ve kondom kullanımı- Kondom kullanmanın din açısından caiz olmadığını savunmuştu- ile ilgili açıklamaları nedeniyle protesto gösterilerinde bulunmuşlardı.

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam