29/07/2015 | Yazar: Kaos GL

ABD’den LGBT örgütleri ülkelerini ziyaret edecek Papa’ya mektup yazdı, Katolik LGBT’lerin yaşadığı sorunlardan bahsederek görüşme çağrısı yaptı.

Papa’ya ‘LGBT’lerle görüş’ çağrısı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ABD’den LGBT örgütleri ülkelerini ziyaret edecek Papa’ya mektup yazdı, Katolik LGBT’lerin yaşadığı sorunlardan bahsederek görüşme çağrısı yaptı.

Katolik Kilisesi’nin ruhanî lideri Papa Francis önümüzdeki ay Amerika Birleşik Devletleri’ni (ABD) ziyaret edecek. Beyaz Saray’da Senato ile görüşecek ve diplomatik temaslarda bulunacak Papa’ya bir görüşme çağrısı da LGBT’lerden geldi.

Amerikalı eşcinsel örgüt GLAAD öncülüğünde 30’a yakın grubun imzasıyla Papa’ya yollanan mektupta LGBT’lere ve ailelerine dönük kurumsallaşmış ayrımcılıktan bahsediliyor.

“Kilisenin uzlaşmaya ihtiyacı var”

Mektupta, kilise öğretilerinin “büyük bir iyileştirme ve uzlaşma”ya ihtiyacı olduğu belirtiliyor. ABD’de ve dünyanın geri kalanında Katolik Kilisesi’ne bağlı Hıristiyanların kiliseden dışlandığı ve yüksek oranda işsizlik, şiddet, çalışma hayatında ayrımcılık, barınma hakkının gaspı, eğitimde ötekileştirme ve sağlık hakkına erişimde sorunlarla boğuştuğu hatırlatılıyor.

Mektupta kilise mensubu genç LGBT’lere de özel vurgu yapılıyor:

“LGBT gençler zorbalık, depresyon, intihar, uyuşturucu, evsiz kalma gibi sorunlarla LGBT olmayan gençlere oranla daha fazla yüzleşiyor. Bunlar Kilise’nin öğretileri vasıtasıyla çözebileceği sorunlar.”


Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam