20/12/2012 | Yazar: Kaos GL

Dünya Barış Günü konuşmasında Papa 16. Benedict’in eşcinsel evliliğin adaleti ve barışı tehdit ettiğini söylemesinin ardından İtalyan LGBT savunuculuk grubu CondividiLove güçlü bir yanıt verdi.

Papaya Cevap: Evet, LGBT’ler Barış için Tehdit, Ya Sen? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İtalya’nın lezbiyen, gey, biseksüel ve trans (LGBT) topluluğu ile müttefikleri, Papa’nın eşcinsel evlilikle ilgili son açıklamaları karşısında sessiz kalmıyor. Dünya Barış Günü konuşmasında Papa 16. Benedict’in eşcinsel evliliğin adaleti ve barışı tehdit ettiğini söylemesinin ardından İtalyan LGBT savunuculuk grubu CondividiLove güçlü bir yanıt verdi.

İlk olarak St Peter Meydanı’nda kalp kostümleriyle aşk sloganları attıkları barışçıl bir gösterinin ardından Facebook’ta kullanıcıların profil resimlerine “Barış için bir tehdidim” yazılı pembe bir kalp eklemeleri için bir uygulama yaptı. Birkaç gün içinde 2,500’den fazla kişi uygulamayı kullanarak resimlerini CondividiLove’ın Facebook sayfasında paylaştılar.

CondividiLove bu yaz kuruldu ve “her cinsel yönelimden özgür vatandaşlar”dan oluşuyor.

Grubun kurucuları “İtalya gibi bir ülkede siyasi liderlerin yasalardaki eşitsizliği ortadan kaldırması için halkın desteğini istemesini bekleyemeyiz,” dedi.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam