13/10/2023 | Yazar: Kaos GL

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin (SPoD) Pazar Sohbetleri devam ediyor. Bu haftanın konusu “burn-out”.

Pazar Sohbetlerinde bu hafta: Burn-out Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2016 yılında açılma sohbetleri olarak başlayan Pazar Sohbetleri’nde her hafta bir konu üzerinde katılımcılar deneyim ve fikirlerini paylaşıyor. LGBTİ+’ları güçlendirmeyi hedefleyen Pazar Sohbetleri’nin bu haftaki duyurusu şöyle:

“Pazar Sohbetleri’nde bu hafta ‘burn-out’ üzerine konuşuyoruz. Hızlı teknoloji çağında, hızlı şehirlerde yaşıyoruz. Hayatımızda her şey bazen çok hızlı gelişiyor ve kendimizi sürüklenirken buluyoruz. İş, okul yükümlülükleri, hayat gereklilikleri derken bazen keşke bir ahtapot olsak da her şeyi kolayca halledebilsek diyoruz belki de. Hızla gelişen ve değişen hayatın içerisinde bazen sorumluluklar üzerimize biniyor ve öz bakımımızı unutuyor ya da fırsat bulamıyoruz. Sakinleşmeye, oturup 5 dakika gökyüzünü izlemeye vakit bulamadığımızı hissediyoruz bazen. Belki de kedimizin mırıldamalarını ve sarılma isteğini görmezden gelmek zorunda kalıyoruz çünkü bilgisayarımızda derhal bitmesi gereken bir iş bizi bekliyor. Benim burn-outum buna benziyor. Sizinki neye benziyor? Bu hafta karmaşanın, akışın içinden biraz uzaklaşıp sakinleşmeye ve öz farkındalığa davet ediyoruz sizleri.”

15 Ekim Pazar günü gerçekleşecek sohbete katılmak için mesafesizsohbetler@spod.org.tr adresine e–posta yoluyla ulaşabilirsiniz. Yüz yüze yapılacak etkinlik için adres bilgisi yine e–posta ile sohbetten önce paylaşılacak.


Etiketler: yaşam, çalışma hayatı, sağlık, sağlık hakkı
İstihdam