07/12/2023 | Yazar: Kaos GL

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin (SPoD) Pazar Sohbetleri devam ediyor. Bu haftanın konusu “cinsellik ve cinsel sağlık”.

Pazar Sohbetlerinde bu hafta: Cinsellik ve cinsel sağlık Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2016 yılında açılma sohbetleri olarak başlayan Pazar Sohbetleri’nde her hafta bir konu üzerinde katılımcılar deneyim ve fikirlerini paylaşıyor.

LGBTİ+’ları güçlendirmeyi hedefleyen Pazar Sohbetleri’nin bu haftaki duyurusu şöyle:

“1 Aralık geçmişken ve 10 Aralık İnsan Hakları günü gelmişken, lubunyalar olarak cinselliğimiz ve cinsel sağlığımız hakkında konuşmamak olmaz dedik. Cinsellikle ve cinsel sağlıkla ilgili bu kadar farklı mesajın olduğu bir dünya gerçekten kafa karıştırıcı olabiliyor. Filmlerden, televizyondan, çevrim içi platformlardan, ailelerden, farklı kültürlerden, okullardan ve diğer lubunyalardan farklı bilgiler alabiliyoruz, kendimizi bir bilgi kirliliği, tabu ya da damgalama içinde bulabiliyoruz. Peki sen kendin için doğru olanı nasıl belirliyorsun? Cinsel pratiklerde güven ve rızayı nasıl görüyoruz? Cinsel deneyimlerimiz ve cinsel sağlığımız hakkında rahat konuşabiliyor muyuz? Birbirimize gönderdiğimiz nude’lar cinsel ve mental sağlığımızın neresinde? Sen ne düşünüyorsun? Hadi lubunya seni bu Pazar birlikte cinsel sağlığımız ve bu pratiklere dair konuşmaya ve birbirimizi dinlemeye davet ediyoruz.”

10 Aralık Pazar günü 14:30’da gerçekleşecek sohbete katılmak için mesafesizsohbetler@spod.org.tr adresine e–posta yoluyla ulaşabilirsiniz. Yüz yüze yapılacak etkinlik için adres bilgisi yine e–posta ile sohbetten önce paylaşılacak.


Etiketler: yaşam, sağlık, cinsellik
İstihdam