28/02/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Bugün genderfluid dragtivist Dani Boi’nin drag king olmaya nasıl “aşık” olduğunun hikâyesini dinleyeceğiz.

Peki ya drag kingler: Dani Boi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bugün genderfluid dragtivist Dani Boi’nin drag king olmaya nasıl “aşık” olduğunun hikâyesini dinleyeceğiz.

“Bir drag king olmak için büyüdüğümü hiç düşünmemiştim” diyor Dani Boi. Drag performansı düşündüğünde “eşcinsel erkeklerin elbiseler içinde” olduğunu düşünürmüş eskiden. San Francisco’ya yerleşmesi hayatındaki bazı dinamiklerle birlikte bu düşünceleri de değiştirmiş ve kendisini sahne ışığı altında bulmuş.

Biseksüel bir çocukken Melbourne’da yaşadığı zamanları “O zamanlar hetero bir kadın olduğumu düşünürdüm. Bunun kendim olmadığının farkındaydım ve queer toplulukları nasıl bulacağımı bilmiyordum. Biseksüel partnerim Ben ile tanıştığımızda yurtdışına çıkmaya karar verdik. İçimde, kim olduğumu ailemden ve arkadaşlarımdan uzakta hissetmem gerektiğine dair garip bir his vardı” diye anlatıyor Guardian'a verdiği röportajda.

İnsanların “kendileri olmak için” dünyanın dört bir yanından San Francisco’ya seyahat ettiğini söyleyen Dani, orada yaşadığı bir buçuk yıl boyunca aktivizm, özgürleştirici sevgi, ırkçılıkla mücadele ve LGBTİ+ hakları üzerine kendini geliştirdiğini ifade ediyor.

San Francisco’ya taşındığında kendini nonbinary olarak tanımlamaya başladığını söylüyor. Katıldığı bir drag etkinliğinde gördüğü performanslarla motive olan Dani, kısa bir süre sonra aynanın karşısında geçerek “başka” bakışlar denemeye başlıyor.

Performansının bugününe geldiğimizde ise Dani için “tipik erkeksi” tarafını çizmesine yardımcı olan birtakım unsurlar var: Göğsünü bağlamak için bir bant kullanması, pantolonunda bir şişlik oluşturmak için paket yerleştirmesi, vatkalı yeleklerle daha geniş ve daha büyük hissettirecek kıyafetler giymesi gibi.

Saçlarını kestirdiğinde onları saklayarak daha sonra yüzüne yapıştırıyor. Bununla ilgili de “Sakal kullandığım ilk zamanlar kendimi daha az gülerken yakalamıştım. Günden güne daha enerjik ve güleç biri oldum. Bu performans, kendimizi farklı yönlerde ifade edebilmek için görünümümüzü değiştirmemiz gerektiğine inanmıyorken, bazen de neleri farklı düşündüğümüzü kavramamıza yardımcı olabiliyor” diyor.

Dani Boi’nin Instagram profilini takip edebilirsiniz. 


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret