15/11/2022 | Yazar: Kaos GL

On altı yıldır devam eden Eryaman-Esat davasının sekizinci duruşması 21 Kasım Pazartesi günü görülecek. Pembe Hayat Derneği, Savcının mütaalasını açıklayacağı duruşmaya herkesi bekliyor.

Pembe Hayat, Eryaman-Esat Davasını hatırlatıyor: Zamana Bırakmıyoruz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Eryaman Esat Davası'nın 18 Ekim'de görülen yedinci duruşmasının ardından davayı takip eden insan hakları savunucuları, Aslı Alpar / Kaos GL

2006’da Ankara’da trans kadınlara saldıran çeteden dört kişinin yargılandığı davanın sekizinci duruşması 21 Kasım’da görülecek. On yıldan uzun süredir Yargıtay ve mahkemeler arasında mekik dokuyan dava; saldırganların aldığı cezayı Yargıtay’ın bozması üzerine yeniden görülüyor.

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği, duruşmanın 21 Kasım Pazartesi, Ankara 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 14.00'da görüleceğini hatırlatıyor ve tüm insan hakları savunucularını duruşmaya davet ediyor.

Derneğin çağrısı şöyle:

“Nefret suçlarına karşı önemli bir duruş ve hak arayışı olan bu davadan çıkacak hakkaniyetli bir karar LGBTİ+ hareketi ve trans mücadelesi tarihi açısından önemli bir kazanım olacaktır. Çetelere ve erkek egemen düzenin öldüren normlarına karşı verilen bu mücadelede herkesi adliyeye davayı desteklemeye davet ediyoruz.

“2006 yılında Ankara Eryaman'da yaşayan 30 seks işçisi travesti ve trans kadına yönelik çeteler tarafından başlatılan sistematik saldırılar mahallede yaşayan travesti ve transların başka semt ve illere taşınmaya zorlanmalarına, yerlerinden edilmelerine neden oldu. Adalet arayışımız sürerken arkadaşımız Dilek İnce’yi aramızdan koparıp aldılar. İnsanları taşınmaya zorlayan, şiddet uygulayan, tehdit eden ve yerlerinden eden saldırgan çete üyelerinin kimlikleri trans kadınlar tarafından yaptıkları suç duyurusunda yer almasına rağmen yapılan şikâyetler sonuçsuz kaldı.

“Bugün faillerin hak ettikleri cezayı alması, adaletin tesis edilmesi ve hakkın yerini bulması adına sizleri davayı takibe ve desteğe davet ediyoruz.

“ZAMANA BIRAKMIYORUZ!”


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları
İstihdam