23/11/2020 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat Yaşam Hattı, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü’nde hizmet vermeye başladı.

Pembe Hayat Yaşam Hattı açıldı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği’nin Psikolojik Danışmanlık Departmanı altında kurduğu Pembe Hayat Yaşam Hattı 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü’nde hizmet vermeye başladı.

Dernek hattın açılışında “Nefret suçu sarmalında yitirdiğimiz tüm transların anısına ve mücadelesine adayarak hayata geçirdiğimiz bu hizmetle umuyoruz ki bir kişi daha eksilmeyeceğiz. Eşitlik Bildiri’sinde de belirttiğimiz üzere herkes translarla eşitleninceye kadar ruh sağlığı alanında da mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Pembe Hayat Yaşam Hattı nedir?

Pembe Hayat Yaşam Hattı, hafta içi her gün 12:00 - 18:00 saatleri arasında 0 549 100 06 88 numaralı telefon üzerinden kendini trans şemsiyesi altında tanımlayan herkese ve LGBİ+’lara yönelik ücretsiz hizmet veren bir ruh sağlığı desteği hattıdır.

Pembe Hayat Yaşam Hattı hangi alanlarda hizmet veriyor?

Cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim temelli önyargı ve ayrımcılık karşısında LGBTİ+ların destek alabileceği Pembe Hayat Yaşam Hattı’na başvuracak kişilerin;

Çözüm bulamama, çaresizlik, umutsuzluk, kaygı ve mutsuzluk gibi hisler uyandıran konularda,

Nefret söylemleri ve suçları karşısında öznelerin savunmasız hissettiği durumlarda,

İntihar düşüncelerini de kapsayacak şekilde kriz anlarında psikolojik ilk yardım desteği konusunda,

Psikolojik şiddet ve diğer şiddet türleri, akran zorbalığı, ilişki sorunları ve flört şiddeti gibi konularda,

Depresyon, anksiyete, stres ve öfke yönetimi konuları başta olmak üzere herhangi bir konuda ruh sağlığı desteğine ulaşmak istediğinde başvurabileceği ve gerektiği takdirde arayan kişilerin psikolojik danışmanlık* alabildiği, danışanların ruh sağlığı alanında takip ve yönlendirmesini gerçekleştirmek amacıyla hayata geçen bir hizmettir.

*Pandemi nedeniyle psikolojik danışmanlık hizmeti Skype, Zoom, Whatsapp, Pembe Hayat Yaşam Hattı (0549 100 06 88) ve psikolojikdanisma@pembehayat.org e-posta adresi üzerinden gerçekleştiriliyor olacak. Pembe Hayat, pandemi kapsamından çıkıldığında ve uygun sağlık ve güvenlik ortamı sağlandığında yüz yüze psikolojik danışmanlık görüşmelerine ve grup çalışmalarına da başlayacak.


Etiketler: sosyal hizmet
İstihdam