28/12/2020 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat’ın Yaşam Hattı hafta içi 12:00-18:00 saatlerinde kendini trans şemsiyesi altında tanımlayan herkese ve LGBİ+’lara yönelik ücretsiz ruh sağlığı desteği veriyor.

Pembe Hayat Yaşam Hattı telefonlarınızı bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği’nin 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü’nde hizmet vermeye başlayan Yaşam Hattı telefonlarınızı bekliyor.

Psikolojik Danışmanlık Departmanı altında kurulan Pembe Hayat Yaşam Hattı’nda hafta içi 12:00-18:00 saatlerinde 0549 100 06 88 nolu telefon aracılığıyla kendini trans şemsiyesi altında tanımlayan herkese ve LGBİ+’lara yönelik ücretsiz ruh sağlığı desteği sağlanıyor.

Pembe Hayat Yaşam Hattı hangi alanlarda hizmet veriyor?

Yaşam Hattı cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim temelli önyargı ve ayrımcılık karşısında LGBTİ+ların destek alabileceği Pembe Hayat Yaşam Hattı’na başvuracak kişilerin;

Çözüm bulamama, çaresizlik, umutsuzluk, kaygı ve mutsuzluk gibi hisler uyandıran konularda,

Nefret söylemleri ve suçları karşısında öznelerin savunmasız hissettiği durumlarda,

İntihar düşüncelerini de kapsayacak şekilde kriz anlarında psikolojik ilk yardım desteği konusunda,

Psikolojik şiddet ve diğer şiddet türleri, akran zorbalığı, ilişki sorunları ve flört şiddeti gibi konularda,

Depresyon, anksiyete, stres ve öfke yönetimi konuları başta olmak üzere herhangi bir konuda ruh sağlığı desteğine ulaşmak istediğinde başvurabileceği ve gerektiği takdirde arayan kişilerin psikolojik danışmanlık* alabildiği, danışanların ruh sağlığı alanında takip ve yönlendirmesini gerçekleştirmek amacıyla hizmet veriyor.

*Pembe Hayat, pandemi nedeniyle psikolojik danışmanlık hizmetini Skype, Zoom, Whatsapp, Pembe Hayat Yaşam Hattı ve psikolojikdanisma@pembehayat.org e-posta adresi üzerinden gerçekleştiriyor. Pandemi kapsamından çıkıldığında ve uygun sağlık ve güvenlik ortamı sağlanabildiğinde yüz yüze psikolojik danışmanlık görüşmelerine ve grup çalışmalarına da başlanacak.


Etiketler: yaşam, sosyal hizmet, sağlık
İstihdam