27/01/2017 | Yazar: Kaos GL

Erkeklik Çalışmaları; ilk etkinliği olan ‘Erkek Erkeğe Cinsellik ve Toplumsal Erkeklik’ atölyesi ile 25-26 Şubat’ta başlıyor.

Pembe Hayat’ta ‘Erkeklik Çalışmaları’ başlıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Erkeklik Çalışmaları; ilk etkinliği olan “Erkek Erkeğe Cinsellik ve Toplumsal Erkeklik” atölyesi ile 25-26 Şubat’ta başlıyor.

Pembe Hayat’ta Mayıs ayına kadar devam edecek “Erkeklik Çalışmaları” atölyeleri başlıyor. Pembe Hayat’ın sitesinde etkinlik duyurusu şöyle yer alıyor:

“Çoğu zaman eşcinsel ve biseksüel erkekler olarak toplumun genelinde olduğu gibi cinselliği çok az konuşuyor ve de bunu çok az alanda tartışmaya açıyoruz. Okullarda verilmeyen cinsellik ve cinsel sağlık eğitimi nedeniyle kulaktan dolma ve çoğu zaman yanlış bilgilerle kişisel tecrübelerimiz ışığında cinselliğimizi yaşıyor, farkına bile varmadan cinsel şiddet deneyimleri yaşıyor ya da yaşatıyoruz. 

“Erkeklerle birlikte olan erkekler olarak birbirimizi yargılamadan dinleyerek cinsellik konusunda doğru bildiğimiz yanlışları ve erkeklere atfedilen toplumsal cinsiyet rollerinin cinselliğimizi nasıl etkilediğini/şekillendirdiğini konuşmaya başlıyoruz!”

Şubat ayında iki atölye

25 Şubat 2017 Cumartesi günü atölyenin birinci kısmında, “bedenimizi daha iyi tanımak için erkek bedeni cinsellik anatomisi ve cinsel sağlık konularında bilgilendirici bir sunum ve çeşitli atölye oyunları” yer alacak.

26 Şubat 2017 Pazar günü atölyenin ikinci kısmında ise toplumsal cinsiyetin cinselliğimizi nasıl etkilediği üzerine bir atölye oyunu ve erkek erkeğe ilişkilerde cinsel şiddet hakkında Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nin katkılarıyla bir sunum gerçekleştirilecek. 

Şubat ayında gerçekleşecek atölye dizisinden sonra Pembe Hayat’ta erkek-erkeğe cinsellik ve toplumsal erkeklik üzerine her ay düzenli toplantılar devam edecek.

Detaylı bilgi ve atölyelere katılım için Pembe Hayat’ın sitesini inceleyebilirsiniz.


Etiketler: yaşam, cinsellik
İstihdam