21/06/2010 | Yazar: KAOS GL

ABD’nin Pittsburgh şehrindeki onur yürüyüşüne, “Gay” Gibi “Mutlu” Değil! “Queer” Gibi “Öfkeli”!

Pembe-Kara Blok, Pittsburgh Pride Yürüyüşündeydi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ABD’nin Pittsburgh şehrindeki onur yürüyüşüne, “Gay” Gibi “Mutlu” Değil! “Queer” Gibi “Öfkeli”! sloganı ile anarko-queer’ler de katıldı! 
Pitssburg'taki queer’ler, pride’ın devlet ve şirketlerin sponsorluğunda organize edildiğini belirtip, festivalin patriarkal, seksist, anaakım olduğunu ve trans ile queerleri dışladı için eleştiriyorlar.

Queer topluluğunun diğer yüzünü göstermek isteyen Pitssburg'taki queer’ler, onur yürüyüşünün içinde pembe ve kara blok oluşturduklarını, festivalin şirketleşmiş doğasına katkıda bulunmayı ya da kayıt yaptırmayı reddettiklerini söylediler.

“Yürüyüş günü, queer karşıtı mesajlarıyla festivali protesto etmek isteyen Hıristiyan protestocuların queerleri durdurma girişimi başarısızlıkla sonuçlanırken, onur yürüyüşü başladı. Kara ve pembeler şans eseri öne sürüklendi, doğruca üstünde kötü çalışma koşullarıyla ünlü Macy’nin logosu olan gökkuşağı bandanalarını ücretsiz olarak dağıtan Macy’nin işçilerinin grubunun arkasına. Pembe ve siyahlar içindeki Queerler ve müttefikleri “Stonewall bir İsy-A-ndı” yazan pankart ve “Gay” Gibi “Mutlu” Değil! “Queer” Gibi “Öfkeli”!, “Anarşi Aşıklar İçindir”, “Queer özgürlüğü hemen şimdi”, “Queerler ayaklanıyor” gibi yazılı dövizler taşıyarak yürüyüşe geçtiler.

Grup daha sonra yüksek sesle şarkı söylemeye başladı. Şarkı sözlerinden bazıları;

“Queeriz, buradayız, alışverişe gitmiyoruz!”
“2-4-6-8 anal seks cidden güzel!”
“Queerler evet! Macy's(Çok uluslu bir şirket) Hayır! Bu şirket bokları gitmek zorunda!”
“Homofobikler saldırdığında, queerler  şiddetli saldıracak!”
“Cinsel organların gökkuşağını destekliyorum” 

Yürüyüşün önünde kaldık ve şirket pankartlarını ve üyelerini yürüyüşün tamamen dışına attık. Bir Macy's işçisi -bloktan- birisini itip dallama derken, diğeri de yürüyüşün “sevgi ve kabul” yürüyüşü olduğunu anlatmaya çalıştı. Blok “Buradayız, queeriz. Anarşistiz ve sizi perişan edeceğiz!” diye bağırarak geriye doğru itti. Yürüyüşün sonunda, “Delta Vakfı”ndan birisi ve yürüyüş organizatörlerinden birisi pembe-kara bloğu şiddetle ve gelecekteki etkinliklerden atmakla tehdit etti.

Ama, endişelenmeyin. Gelecek yıl burada olacağız.”
 
 
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret