16/12/2021 | Yazar: Yıldız Tar

Pfizer, evli çalışanların eş ve çocuklarını kapsayan özel sağlık sigortasına “ayrı veya aynı cinsiyetten partnerlerin” de eklendiğini duyurdu. Öte yandan Pfizer, 2017-2018 yıllarında eşcinsel düşmanı 52 siyasetçiye 1 milyon dolara yakın para bağışlamıştı.

Pfizer’de çalışanların “ayrı veya aynı cinsiyetten partnerleri de” sigorta poliçesine dahil olacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İlaç firması Pfizer, özel sağlık sigortası koşullarını güncelledi. Şirkette önceden sadece evli çalışanların eş ve çocuklarının faydalanabildiği özel sağlık sigortasından artık evli olmayan çalışanların partnerleri de faydalanabilecek.

Pfizer, bu düzenlemeden “ayrı veya aynı cinsiyetten partnerlerin” de faydalanabileceğini Kariyer sosyal medya hesaplarından şöyle duyurdu:

“Evet evet! Yanlış duymadınız Sadece evli olan Pfizerlilerin eşlerini ve çocuklarını kapsayan özel sağlık sigortamıza artık partnerlerimizi de dahil ediyoruz!

“Pfizer olarak “Dahil et: Tüm insanlara saygı duyarız, çünkü çeşitlilik bizi geliştirir” davranışımızı her geçen gün daha da sahipleniyoruz. Bu davranışımız kapsamında, Pfizerlilerin ayrı veya aynı cinsiyetten partnerleri de poliçemize dahil olabilecekler.

“Bugün yine farklılıklarımızın getirdiği zenginlikle, harika bir mozaiğin bağımsız, özgün, eşit ve görünür parçaları olmanın değerine inancımız ışığında hareket etmenin ve sadece sektörde değil tüm Türkiye’de ilklerden biri olmanın gururunu yaşıyoruz!

“Her fırsatta söylediğimiz gibi, "Yaşamlara dokunmak için burada sınır yok!"

pfizer-de-calisanlarin-ayri-veya-ayni-cinsiyetten-partnerleri-de-sigorta-policesine-dahil-olacak-1

Pfizer, 2017-2018’de homofobiklere 1 milyon dolara yakın para bağışladı

Şirketin işyerine eşitlik için attığı bu adım ve her yıl Onur Haftaları’nı kutlaması LGBTİ+ hakları bağlamında Pfizer’i küresel eşitlik listelerinde üst sıralara taşısa da; Pfizer’in diğer yandan 2017-2018 seneleri arasında eşcinsel düşmanı 52 siyasetçiye toplam 959 bin 263 Dolar bağışladığı ortaya çıktı.

Şirketlerin bir yandan Onur Haftalarında logolarını gökkuşağına boyarken diğer yandan homofobik siyasetçileri desteklediğini ortaya çıkaran Yazar Dawn Ennis, Forbes’ta yayınlanan makalesinde Pfizer’in bu çelişkili tutumuna ilişkin yanıtını şöyle aktarıyor:

“Pfizer, Eşitlik Yasası'nın imzalanması, eşcinsel evliliği desteklemek için bir Yüksek Mahkeme amicus brifingi verilmesi ve 2004’ten beri mükemmel bir HRC (Şirketleri LGBTİ+ kapsayıcılığına göre puanlayan ABD’li LGBTİ+ örgütü) puanının korunması da dahil olmak üzere, LGBTQ topluluğunu önemseyen, destekleyen ve savunan uzun ve onurlu bir geçmişe sahiptir." dedi Pfizer'in bir sözcüsü bir e-postada. "Bu seçilmiş yetkililere katkıda bulunma kararı, onların biyofarmasötik endüstrisine verdikleri destek ve yenilik teşviklerini ve hastaların ilaca ve aşılara erişimini koruyan politikalar temelinde alındı. Desteğimiz hiçbir şekilde onların herhangi bir toplumsal meseledeki konumlarının onaylandığı anlamına gelmiyor.”


Etiketler: insan hakları, yaşam, çalışma hayatı, dünyadan
İstihdam