05/12/2023 | Yazar: Kaos GL

Her Cumartesi yapılacak seminerlerin 23 Aralık’taki konukları Çilem Küçükkeleş, Beyhan Demir ve Kaos GL’den Yıldız Tar.

Pir Sultan Abdal Kadıköy Şubesi, halk seminerlerine başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Kadıköy Şubesi ve İçerenköy Cemevi, halk seminerlerine başlıyor. 16 Aralık’ta başlayacak ve 24 Şubat 2024’e kadar devam edecek halk seminerleri İçerenköy Cemevi’nde yapılacak.

Prof. Dr. Çiğdem BOZ koordinatörlüğünde her hafta Cumartesi günleri sabah ve öğleden sonra yapılacak halk seminerleri tarihten siyasete, ekonomiden edebiyata, ekolojiden müziğe kadar geniş bir konu yelpazesine sahip.

Seminerlerin ikinci haftasında, 23 Aralık Cumartesi günü Çilem Küçükkeleş ve Beyhan Demir, “erkek devlet şiddetine karşı kadın mücadelesini” anlatacak. Ardından Kaos GL’den Yıldız Tar, toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine konuşacak.

Halk seminerlerine başvurmak için tıklayın.

Seminerlerin çağrı metni ise şöyle:

“Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy Şubesi olarak, hemen hemen her şeyin piyasalaştırıldığı günümüzde eğitimin kamusallığının altını çizmek; bilgi, tecrübe ve çözüm önerileri paylaşımını genişletmek amacıyla halk seminerleri düzenlemeye karar verdik.

“Eleştirel sosyal bilimler geleneğinden gelen değerli akademisyenlerin vereceği bu seminer dizisi Prof. Dr. Çiğdem BOZ koordinatörlüğünde 16 Aralık 2023 tarihinde başlayacak. Her hafta Cumartesi günleri sabah ve öğleden sonra olmak üzere yapılacak halk seminerleri tarihten siyasete, ekonomiden edebiyata, ekolojiden müziğe kadar geniş bir konu yelpazesine sahip.

“Bu kapsamda her hafta çok farklı konular ele alınacak olsa da seminerlerin ortak paydası, çoğulcu, kapsayıcı ve özgürlükçü bir söylem olacaktır. İnsanın doğa, erkeğin kadın, patronun işçi, devletin toplum üzerinde kurduğu tahakküm ve sömürünün en üst düzeye çıktığı neoliberal düzen eleştirisi tek başına yeterli olmadığının farkındayız. Bu nedenle seminerler kapsamında daha eşit ve özgür bir toplum için alternatifleri de konuşmak istiyoruz.

“Bırakın insanın insanla ilişkisini, insanın Tanrı ile ilişkisinde bile hiyerarşiye değil yarenliğe dayanan Alevi inancından aldığımız ilham, Hacı Bektaş Veli’nin “İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır” ilkesinin rehberliği ve Pir Sultan Abdal’dan aldığımız cesaretle her tür tahakküm ve sömürüyü ortadan kaldırmak için mücadele vermek gerektiğine inanıyoruz. Bunun için de türler, cinsiyetler, sınıflar, uluslar, inançlar arasındaki eşitsizliği iyi anlamamız gerekiyor.

“Gelin hep birlikte anlayalım, birlikte tartışalım.

“İkinci yüzyıl halkın yüzyılı olacaksa bunu ancak birlikte başaracağız.”


Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam