04/10/2007 | Yazar: Kaos GL

Norveç'in Luterci Kilisesi'nin başpiskoposları, eşcinsellerin kilisede çalışabileceklerine, hatta papazlık yapabileceklerine karar verdiklerini açıkladı.

Norveç'in Luterci Kilisesi'nin başpiskoposları, eşcinsellerin kilisede çalışabileceklerine, hatta papazlık yapabileceklerine karar verdiklerini açıkladı. Norveç Kilisesi'nin şu an yürürlükte olan dini doktrini, bir eşcinsel birliktelik içinde bulunan kişilerin kilisede görev yapmalarını resmi olarak yasaklıyor.

Resmi sözcü Olav Skjevesland, düzenlediği basın toplantısında, kilisenin danışma organı olan ve ülkenin 7'si erkek, 4'ü kadın 11 başpiskoposunu bir araya getiren Piskoposlar Konferansı’nda yapılan oylamada, 5'e karşı 6 oyla bu kararın alındığını belirtti.

Norveç Kilisesi'nin şu an yürürlükte olan dini doktrini, bir eşcinsel birliktelik içinde bulunan kişilerin kilisede görev yapmalarını resmi olarak yasaklıyor.

Ancak ülkedeki liberal piskoposlarca işe alınan ve eşcinselliklerini saklamayan iki kişinin papaz olarak çalıştığı tüm ülke tarafından biliniyor.

Norveç'te gündemi meşgul eden bu konu, kilisenin en yüksek erki olan Din İşleri Yüksek Kurulu’nun 12-17 Kasım 2007 tarihleri arasında yapacağı toplantıda yeniden ele alınacak.



Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam