09/01/2019 | Yazar: Yıldız Tar

Polis memuru A.D.’nin, Hande Buse Şeker’i öldürdükten sonra Şeker’in arkadaşlarını da eve kilitlemeye çalıştığı açığa çıktı.

Polis ateş açtıktan sonra “Kimse buradan çıkmayacak” dedi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Polis memuru A.D.'nin, Hande Buse Şeker’i öldürdükten sonra Şeker’in arkadaşlarını da eve kilitlemeye çalıştığı açığa çıktı.

İzmir Alsancak’ta polis memuru A.D., trans kadınlara yaşadıkları evde ateş açtı. Saldırı sonucu Hande Buse Şeker hayatını kaybederken, Nil yaralandı.

Nil, tedavisinin ardından ifadesi alınmak üzere Bozyaka Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İfadesinin ardından İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu’ndan Avukat Deniz Yenikaya Nil ile görüştü. Yenikaya’nın KaosGL.org’a verdiği bilgilere göre yaşananlar şöyleydi:

Polis memuru A.D. izinli olduğu günde telefon satıcı arkadaşı A.T.K. ile birlikte müşteri olarak seks işçisi trans kadın Hande Buse Şeker’in evine geldi. A.D., bütün evi gezmek istedi ancak reddedince silahını çıkartarak ateş etti. Hande Buse Şeker hayatını kaybetti. Ardından polis memuru A.D. ile arkadaşı A.T.K., Hande’nin evdeki iki trans kadın arkadaşının evden çıkmasına izin vermedi. “Kimse buradan çıkamaz” diyerek eve kilitledi. A.D. evden çıkmaya çalışan Nil’i ve kendi arkadaşı A.T.K’yı silahla yaraladı.

Av. Yenikaya, Nil’in ifadesine ilişkin tutanağın kendilerine verilmediğini ve şikayetçi olacaklarını da ekledi.

Genç LGBTİ+’dan eylem çağrısı

İzmir Genç LGBTİ+ Derneği de davanın takipçisi olacağını duyurdu. Dernek, yarın (10 Ocak) saat 18.30’da Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapacak:

“Bugün sabah saatlerinde trans kadın Hande Şeker, Alsancak’taki evinde polis tarafından tabanca ile vurularak öldürüldü. Hande’nin iki arkadaşı ise yaralandı. Katledilen arkadaşımız Hande’yi anmak, trans cinayetlerinin politik olduğunu vurgulayarak tek sorumlunun cinayeti işleyen fail olmadığını söylemek ve faillerin cezalandırılmasını istemek amacıyla 10 Ocak saat 18.30’da Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya geliyoruz.”

İlgili haber:

İzmir’de polis, trans kadını öldürdü

 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam