06/09/2011 | Yazar: Kaos GL

Rusya’da polis kimlikli 3 kişi eşcinsel kulubündekilere saldırdı.

Polis Kimlikli Saldırganlar Eşcinsel Kulübüne Saldırdı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Rusya’da polis kimlikli 3 kişi eşcinsel kulubündekilere saldırdı.
 
St.Petersburg’da önceki gece sabaha doğru 05:30 sıralarında meydana gelen saldırıda, polis kimliği gösterip eşcinseller kulübüne giren 3 kişi içeridekilere yaklaşık 15 dakika boyunca dövüp olay yerinden uzaklaştılar.
 
Gazetem.ru’da yer alan habere göre, kulüp idaresi, olay üzerine 02 polis imdat telefonu aranmasına rağmen yardım için polis ekiplerinin gelmediğini bildirdi. Emniyet birimleri açıklamasında ise adresin şaşırıldığı ve yanlış adrese gidildiği iddia edildi.
 
Olayda 5 kişi yaralanırken, bu kişilerin durumlarında hayati bir tehlikenin bulunmadığı belirtildi. Olayda zarar görenlerden biri polise şikayet dilekçesi verirken, polislerin kulübün güvenlik kamerasını incelemeye başlandığı ve saldırganların yakalanmaları için çalışma başlatıldığı bildirildi.
 
Öte yandan, saldırganların polis kimliklerinin birinde 28. karakol yazdığı ve bu saldırganları “Yaşasın Hava Kuvvetleri” şeklinde bağırarak slogan attıklarına dikkat çekildi. 
 
Rusya’da özellikle Moskova’da belediye başkanı ve kamu otoriterelerinin eşcinsellere yönelik ayrımcı tutum ve uygulamaları her yıl Mayıs ayındaki Homofobi Karşıtı Yürüyüşe polisin saldırılarına yol açıyor.

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam