09/07/2015 | Yazar: Kaos GL

13. Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısı Londra’daki Türkiye Elçiliği önünde yarın protesto edilecek.

13. Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısı Londra’daki Türkiye Elçiliği önünde yarın protesto edilecek.

10 Temmuz Cuma, saat 18.00’de gerçekleşecek olan eylem, Daymer ve Madencilerle Dayanışma Grubu, Lezbiyenler ve Geyler Madencileri Destekliyor’un aralarında bulunduğu kurumlar tarafından organize ediliyor.
 
Çağrı “Türkiye’de Devlet Şiddetine Karşı İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşüyle Dayanışıyoruz!” başlığı ile yapıldı. Çağrıda  ‘‘Yasağa dair önceden hiç bir bilgilendirme yapmadan, binlerce kişi Taksim alanına toplandıktan sonra keyfi ve mevzuata Aykırı bir şekilde son dakikada yasaklandığı anons edildi. Ramazan ayı bahane edilerek, polis binlerce kişiye, saldırdı.’’ Açıklaması yer alıyor.
 
Sosyal medyadan yapılan çağrılarda şu ifadeye yer verildi: “LGBTI haklarını savunan, devletin isçilere, kadınlara, etnik be dini azınlıklara yönelik şiddet ve baskılarına karşı duran herkesi bu Cuma günü saat 18’de Türkiye Büyükelçiliği önünde buluşmaya çağırıyoruz. Ve hep beraber bağırıyoruz; ” YASAK NE AYOL?”’
 
Eyleme destek verenler arasında, Nar UK; Kıbrıslı, Türk, Kürt LGBTQ Ağı, İslamofobiye Karşı LGBTQIA (LGBTQIA Against Islamophobia), Day-Mer Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi, LGSM, Peter Tatchell Foundation bulunuyor.
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam