01/12/2014 | Yazar: Kaos GL

Polonya’da Pazar günü yapılan yerel seçimlerde merkez-sol Senin Hareketin partisinden Robert Biedron, ülkenin ilk açık eşcinsel belediye başkanı oldu.

Polonya ilk eşcinsel belediye başkanını seçti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Polonya’da Pazar günü yapılan yerel seçimlerde merkez-sol Senin Hareketin partisinden Robert Biedron, ülkenin ilk açık eşcinsel belediye başkanı oldu.
 
2011 genel seçimlerinde Polonya’nın ilk gey milletvekili seçilen Robert Biedron, dün gerçekleşen yerel seçimlerde ülkenin kuzeyindeki Slupsk kentinin belediye başkanı seçildi.
 
Biedron, 100.000 kişilik kentte oyların yüzde 57’sini aldı. Seçim kampanyası sırasında kendisine "ibne" diyen rakibi Zbigniew Konwinski ise oyların %42’sini alabildi. 16 Kasım’daki birinci turda oyların yalnızca %20’sini alan Biedron’un ikinci turda seçilme ihtimalinin az olduğu düşünülüyordu.
 
Limuzin yerine bisiklet
 
Biedron, Polonya’nın en fazla borcu olan kentlerinden Slupsk’a uygun, mütevazı bir yönetim anlayışı geliştireceğini söyledi.
 
Görevi için Slupsk’a taşınacak olan Biedron, ulaşımını bisikletiyle sağladığı için kendisine tahsis edilecek üç limuzini kullanmayacağını açıkladı.
 
“Dünyayı değiştirmek mi istiyorsunuz, yapabilirsiniz!”
 
Türkiye’deki 2014 yerel seçimlerinden önce Kaos GL Dergisi’ne röportaj veren Polonyalı vekil, LGBT’lere bir an önce politikaya girme çağrısında bulunmuştu. Kendisi de LGBT hareketinde aktif olarak yer alan Biedron, Campaign Against Homophobia adlı LGBT örgütünün kurucusu.  
 
İlgili haberler:
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam