07/01/2022 | Yazar: Kaos GL

Pozitif Alan'dan Defne Güzel’in yürütücülüğünde gerçekleşecek atölye 13 Ocak akşamı saat 20:00’de Zoom’da!

Pozitif Alan’dan ilk etkinlik: HIV 101 atölyesi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17 Mayıs Derneği, HIV - 101 Atölyesi ile 2022 etkinliklerini başlatıyor. Derneğin Kaos GL ile ortak HIV Çalışma Grubu olan Pozitif Alan’dan Defne Güzel’in yürütücülüğünde gerçekleşecek atölye; 13 Ocak Perşembe akşamı saat 20:00’de Zoom’da.

Atölyeye kaydolmak için tıklayın!

Atölye’de HIV’e dair kavramların nasıl kullanılması gerektiği, toplumun HIV’e bakış açısı; HIV ile yaşayanların karşı karşıya kaldığı ayrımcılık ve damgalama, güncel tartışmalar ışığında B=B ve PReP/PeP kullanımı ele alınarak katılımcıların soruları yanıtlanacak.

Pozitif Alan hakkında

17 Mayıs ve Kaos GL derneklerinin ortak HIV Çalışmaları Grubu Pozitif Alan kuruldu. HIV’le yaşayan LGBTİ+’ların seslerini ve hikayelerini duyurmak için çalışacak Pozitif Alan; “HIV’le yaşıyoruz, yaşamlarımız üzerindeki irademizi kimseye teslim etmiyoruz, HIV’i ne bir öcü ne de günahların bedeli olarak görmüyoruz. HIV’le korkutulmaya karşı korku iklimini dağıtmak için güneşli günler düşlüyoruz” diyerek 1 Aralık 2021’de yola çıktı. Pozitif Alan kuruluş metnini de 1 Aralık Dünya AIDS Günü’nde kamuoyuyla paylaştı.

TIKLAYIN - 1 Aralık müjdesi: Pozitif Alan kuruldu!


Etiketler: insan hakları, hiv
İstihdam