05/04/2024 | Yazar: Defne Güzel

Pozitif Alan, HIV’le yaşayan LGBTİ+'ların mektuplarını bir araya getiriyor.

Pozitif Alan mektuplarınızı bekliyor: Biricik hikayelerimizin daha çok duyulmaya ihtiyacı var Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pozitif Alan’ın duyurusu şöyle:

“HIV’le yaşayan LGBTİ+’ların seslerini duyurabilecekleri zeminler yaratmak için bundan tam üç yıl önce çıktığımız yolda pek çok etkinlikle bir araya geldik. Hem HIV’le yaşayan LGBTİ+’lara hem sivil toplum örgütlerine hem de hak temelli mücadele eden pek çok aktiviste temas ettik.

Amacımız doğrultusunda HIV’le Yaşayan LGBTİ+’ların İnsan Hakları Raporu’nu ve Dünden Kalanlar yayınını hazırlayarak HIV’le yaşayan LGBTİ+’ların seslerini duyurmaya çalıştık. Şimdi bir adım daha öteye giderek HIV’le yaşayan LGBTİ+’ların “geleceğe mektuplarını” bir araya getirmek ve kendi öykülerimiz ilk ağızdan duyurmak istiyoruz. Çünkü biricik hikayelerimizin daha çok duyulmaya ihtiyacı var. Tanı alma hikayemiz, kırdığımız önyargılarımız, karşımıza çıkan zorluklar ve güzellikler biliyoruz ki birbirimize çok şey öğretecek.

Hazırlayacağımız yayında mektubunuzun yer almasını istiyorsanız siz de anonim bir şekilde pozitif@17mayis.org adresine üç sayfayı geçmeyecek “geleceğe mektuplarınızı” 25 Nisan tarihine dek iletebilirsiniz.”


Etiketler: insan hakları, yaşam, hiv
İstihdam