10/09/2021 | Yazar: Kaos GL

30 Haziran’da gerçekleşen Eskişehir Onur Yürüyüşü katılımcılarına soruşturma açıldığını duyuran Pride Eskişehir, dayanışma ve hukuki destek için iletişime geçmeye çağırıyor.

Pride Eskişehir: “Ne baskılar ne polis ne de davalar bizi yıldıramayacak” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eskişehir Onur Yürüyüşü, 30 Haziran 2021

Pride Eskişehir, 30 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşen Eskişehir Onur Yürüyüşü katılımcılarına soruşturma açıldığını duyurdu. Komite, soruşturma açılan kişilerin yurttan atılmakla tehdit edildiğini ve okulunun disiplin kuruluna ifade vermeye çağırıldığını belirterek dayanışma ve hukuki destek için kendileriyle iletişime geçmeye çağırdı:

“30 Haziran’da gerçekleşen Eskişehir Onur Yürüyüşü’ne katılan arkadaşlarımıza soruşturma açıldı. Kimisi yurttan atılmakla tehdit edilirken kimisi okulunun disiplin kuruluna ifade vermeye çağırıldı. Pride Eskişehir olarak bu sürecin takipçisi olacağımızı, hiçbir arkadaşımızı yalnız bırakmayacağımızı duyurmak istiyoruz. Onur Yürüyüşü’ne katılımı gerekçe gösterilerek herhangi bir soruşturma süreci başlatılan kişiler, bizimle dayanışma ve hukuki destek için iletişime geçebilir. Ne varoluşumuzdan ne de mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Ne baskılar ne polis ne de davalar bizi yıldıramayacak. Yalnız değiliz! Dayanışmamızla, direnişimizle kazanacağız.”

Eskişehir Onur Yürüyüşü yasağı kamuya duyurulmadı

30 Haziran Çarşamba günü 1. Eskişehir Onur Yürüyüşü için Adalar Migros ve çevresinde bir araya gelen kişiler, yürüyüş başlamadan önce polis tarafından ağır güç kullanılarak gözaltına alınmış, ifadeleri alındıktan sonra aynı akşam serbest bırakılmışlardı.

Pride Eskişehir, gözaltı sürecinde polislerin aktivistlere yürüyüşten önceki gece çıkan 15 günlük etkinlik yasağı kararını telefondan gösterdiğini ve kararın Valilik sitesinde yayınlanmadığını duyurdu. Komite yayınladığı açıklamada, kamuya duyurulmayan ve sebep gösterilerek çoğu 18 yaşın altında LGBTİ+ kişilerin gözaltına alındığı bu kararı tanımadığının altını çizmişti.


Etiketler: insan hakları
nefret