13/08/2015 | Yazar: Kaos GL
Kaos GL’nin kurucularından Mahmut Şefik Nil aramızdan ayrıldı
Kaos GL’nin kurucularından Mahmut Şefik Nil aramızdan ayrıldı.
Kaos GL Derneğinin özellikle ruh sağlığı alanında yaptığı çalışmalara yön veren, farklı alanlarda uzmanların sırf “eşcinsel” olarak algılanırım kaygısı ve korkusuyla LGBT hareketle dayanışmaktan, yoldaşlık yapmaktan imtina ettiği zorlu dönemlerde bile uzmanlığıyla, yoldaşlığıyla her daim yanı başımızda olduğunu bildiğimiz bir yol arkadaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.
Homofobi Karşıtı Ruh Sağlığı Girişiminin kurucularından olan Psikolog Mahmut Şefik Nil, Kaos GL Yerel Muhabirlerine yönelik eğitimlerine eğitmen olarak katıldı ve Kaos GL’nin ruh sağlığı uzmanlarına, rehber öğretmenlere, eğitimcilere, LGBT aktivistlerine danışmanlık yaptı. Kaos GL’nin LGBTİ’lere yönelik verdiği danışmanlık faaliyetlerinin geliştirilmesine, yoksul LGBTİ’lere yönelik ücretsiz danışmanlık hizmetleri verilmesine kadar birçok alanda Kaos GL’nin politika ve çalışmalarına emeği geçti.
LGBT toplumunun ve hareketimizin başı sağ olsun!
Cenaze merasimi yarın (14 Ağustos, Cuma) Ankara’da öğle namazından sonra yapılacak.
Kaos GL Derneği
1967 Ankara doğumlu olan Mahmut Şefik Nil, 1992 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Psikoloji Bölümü'nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından özel anaokullarında sınıf öğretmenliği ve danışmanlık yaptı.
1998 yılında özel okullarda rehberlik servisinde çalışırken part time olarak özel klinik ve hastanelerde psikolog olarak çalışmalarına devam etti.
2001 yılında EPİOS Psikoterapi Merkezi'nde çalışmaya başladı.
Psikolog Mahmut Şefik Nil, alanı ile ilgili televizyon programlarına katıldı, çeşitli makaleler ve yayımlanmış bir kitap yazdı.
Etiketler: yaşam