15/10/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Nolwen Cifuentes, regl döneminde seks yapan queer çiftleri kareliyor: “Utanılacak bir şey yok.”

Queer çiftlerden: Regl döneminde seks Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Nolwen Cifuentes, regl döneminde seks yapan queer çiftleri kareliyor: Utanılacak bir şey yok.”

Lose Angeleslı fotoğrafçı Nolwen Cifuentes, regl döneminde seks yapan queer çiftlerle çalışarak tabuları yıkmak için fotoğrafladı. Cifuentes, verdiği röportajda bu seriye nasıl ve neden başladığını anlattı:

“Bu seriye arkadaşlarımla bir buluşma sonrası yapmayı düşündüm. Regl döneminde seks yapılması fikrine hiç sıcak bakmıyorlardı. Partnerimle yaptığımı söylediğimde ise bazı çiftlerin yapıyor olabileceğinin bile farkında değillerdi. İlk olarak buna sinirlendiğimi ve bu hissi fotoğraflaştırmak istediğimi hatırlıyorum. Yakın zaman önce açıldım ve bu queer serinin cinselliğimi ifade etmenin bir yolu olduğunu düşünüyorum.”

2018 yılında reglin hâlâ “utanılacak bir şey” olduğu fikrinin yaygın oluşuyla ilgili ne düşündüğü sorulduğunda ise şöyle cevap veriyor:

“Gerçekten anlamıyorum ama birçok yönden geriye gittiğimizi düşünüyorum, sağ politik cisgender erkeklerin kararlarıyla doğum kontrolün her gün daha da zorlaşması bunun örneklerinden biri. Regl ben kendimi bildim bileli ‘utanılacak bir şey’ olarak görülüyor. Hiçbir zaman annemin cinsellik ve regl hakkında benimle açık bir şekilde konuştuğunu hatırlamıyorum.”

“Regl dönemlerim ‘aşağılayıcıydı’ ve kimsenin regl olduğumu bilmemesini istiyordum. Tampon satın alacağım zaman, başka şeyler de almalıydım ki kasiyer fark etmesin. Her ay hepimizin geçirdiği bir sürecin neden böyle bir sır olduğundan emin değilim. Büyükannem adet bezlerini gömmek için ormanın derinliklerine gitmek zorunda kaldı. Nesillerdir utanç içinde bir dönemden geçtik ama çoğumuz sorgulamak için bir durup düşünmedik.”

Neden tartışmalı bir tabu olduğu düşüncesinin var olduğu sorulduğunda şöyle diyor:

Emin değilim. Sanıyorum insanlar regl döneminin iğrenç ya da kötü koktuğunu düşünüyor. Bana kalırsa eğer vajinaya sahip biriyle sevişiyorsanız; regl de oradan, seviştiğiniz şeyden geliyor.”

Röportajın tamamını buradan okuyabilirsiniz.


Etiketler: yaşam, cinsellik
İstihdam