29/03/2022 | Yazar: Aslı Alpar

Avustralya, Monash Üniversitesi’nin araştırması queer temalı filmlerin gişesinin daha başarılı olduğunu ortaya koyuyor. Araştırmacı Cheng bu başarıyı kapsayıcılıkla açıklıyor.

“Queer filmler gişede daha başarılı” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avustralya, Monash Üniversitesi’nin araştırması queer temalı filmlerin gişe performansının diğer filmlere göre daha başarılı olduğunu ortaya koyuyorlar

Çalışma etiği alanındaki makaleleri yayımlayan Journal of Business Ethics'te çıkan araştırma, yaklaşık 4126 filmin gişe hasılatını analiz etti. Çalışma, LGBT karakterleri veya queer ilişkileri konu alan filmlerin gişede diğer filmlerden daha başarılı olduğunu söylüyor.

Araştırmayı yürüten Yimin Cheng, “Bulgularımız, LGBT temalı filmlerin gişede LGBT içeriği olmayan filmlere göre %29 daha fazla gelir elde ettiğini gösteriyor” diyor.

Cheng yaptığı açıklamada, "2019'da 42 milyar dolara ulaşan küresel gişe geliri ile bu, LGBT'yi içeren filmlerin hem ekranda hem de ekran dışında büyük işler olduğu anlamına geliyor. Araştırmamız, LGBT'leri kapsayan filmlerin pazardaki performansını artırdığını ortaya çıkarıyor” dedi.

Star Observer’a gelişmeyi değerlendiren Shibu Thomas, GLAAD'ın 2021 yılında açıkladığı verilere dikkat çekti: “2020'de büyük stüdyolar tarafından dağıtılan filmlerin yaklaşık yüzde 22,7'sinde LGBT karakterler yer alırken bu oranın 2019'da %18,6'ydı.”



Etiketler: kültür sanat, dünyadan
İstihdam