30/04/2014 | Yazar: Kaos GL

Homofobi Karşıtı Buluşma’nın bu yılki ana konuklarından Jack J. Halberstam, 18 Mayıs’ta Ankara’da olacak.

Queer Kuramcısı Halberstam 18 Mayıs’ta Ankara’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Homofobi Karşıtı Buluşma’nın bu yılki ana konuklarından Jack J. Halberstam, 18 Mayıs’ta Ankara’da olacak. 
 
Queer kuramın önde gelen kuramcılarından Jack J. Halberstam, 9. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında “Devrimi Baştan Çıkarmak: Bir Gaga Manifestosu” başlıklı bir konuşma yapacak.
 
Gaga Feminizmle Normalin Sonu
Sel Yayıncılık tarafından Türkçeye kazandırılan “Çuvallamanın Queer Sanatı” kitabının yazarı Halberstam, Ankara Üniversitesi ATAUM Prof. Dr. Necdet Serin Konferans Salonu’nda gerçekleşecek olan etkinlikteki konuşmasını şöyle anlatıyor:
 
Gaga Feminizmi: Seks, Toplumsal Cinsiyet ve Normalin Sonu kitabımda 21. yüzyılda insan kimliğinin yapı taşlarının hayal edildiği ve pekiştirildiği toplumsal cinsiyet, cinsiyet, ırk ve sınıf olarak ifade ettiğimiz “mevcut koşulların” radikal olarak yeni bir hayat biçimini bir an için görünür kılabilecek şekilde değişmekte olduğunu iddia etmiştim. Bizim görevimiz bu yeni hayatı tanımlanabilir, normlar üzerinden inşaa edilebilir bir şekle sokmak ya da bu “yenilik”i önceden “bilmek” değildir, aksine,  Nietzsche’nin belirttiği gibi, yalnızca “pratik gereksinimlerimizin gerektirdiği kadar düzenlilik ve biçimin” çevrelediği kategorik kaos ve krize maruz kalmaktır.
 
Ankara’daki sunumum toplumsal cinsiyet/cinsiyet politikalarının yeni formlarını ana hatlarıyla ortaya koymak ve bu politikaların protesto ve performansın yeni formülasyonunu nasıl ve hangi biçimde kurduğunu önermek olacaktır.
 
İlgili haberler:
 
9. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma SIDA, Norveç Büyükelçiliği ve Kaos GL ile Pembe Hayat derneklerinin birlikte yürüttüğü “Nefret Etme” projesi tarafından desteklenmektedir.

Etiketler: yaşam
İstihdam