06/11/2023 | Yazar: Kaos GL

Türkiye’nin ilk kuir olimpiyatları olan Queer Olympix 18-19 Kasım’da Berlin’de olacak.

Queer Olympix, Berlin yolcusu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2017 yılından beri İstanbul’da düzenlenen ve Türkiye’nin ilk kuir olimpiyatları olan Queer Olympix 18-19 Kasım’da Berlin’de olacak.

Berlin etkinliğini Queer Olympix şöyle duyurdu:

“2017'den bu yana Queer Olympix'te bir araya gelerek sporun birleştirici gücüyle beraber her kimlik, yönelim ve bedenle var olabildiğimiz bir alanı İstanbul'da kuruyoruz. 18 - 19 Kasım tarihlerinde öncelikli olarak göç deneyimi olan Türkiyeli ve beyaz olmayan lubunyalarla bir araya gelerek Queer Olympix ruhunu bir de Berlin'de yaşatmak istiyoruz! Bu buluşmanın göç deneyimi odaklı sağaltıcı bir etkinlik olmasını umduğumuz için bu deneyimden geçmiş ve geçmekte olan lubunyaların katılımını önceliyoruz. Ayrımcılığa ve nefret söylemlerine yer olmayan; her bedenin, her cinsiyetin keyif alarak oyun oynayabileceği sahalar hepimizin hakkı! Pasların eşit dağıldığı, küfürsüz, yaratıcı takım oyunlarında buluşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz!”

Etkinliğe katılmak için burada yer alan formu 11 Kasım Cumartesi’ye dek doldurmak yeterli.

2019’dan beri yasaklara rağmen gerçekleşiyor

2017 ve 2018 yıllarında büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen Queer Olympix, 2019 yılında Kadıköy Kaymakamlığı tarafından ‘genel ahlaka ve genel sağlığa aykırı olduğu’ gerekçesiyle yasaklandı.

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin (SPoD) de hukuki desteğiyle bu yasağa karşı açılan dava, 2020 yılında Queer Olympix’in lehine sonuçlanmıştı. Ancak aynı yıl, Covid-19 pandemisi sebebiyle, Queer Olympix online olarak gerçekleşti. 2021 yılından itibaren belediye ve kurumların desteği olmamasına rağmen yeniden Kalamış’a dönen lubunyalar spor sahalarında buluşmaya devam ediyor. 


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam