06/10/2020 | Yazar: Kaos GL

Kozmik Oda bilgisayar oyunu Melbourne Queer Oyunlar Festivali’nde jüri özel ödülü aldı.

Queer Olympix’in bilgisayar oyunu Kozmik Oda’ya Melbourne’dan ödül! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Queer Olympix, açılış etkinliklerinde tanıtılan bilgisayar oyunu Kozmik Oda, Melbourne Queer Oyunlar Festivali’nde (Melbourne Queer Games Festival) jüri özel ödülüne layık görüldü.

Dünyadaki önemli queer oyun festivallerinden olan Avustralya Melbourne Festivali, LGBTİQ oyuncuların yaşamlarının oyunlara yansımasını hedefliyor.

Festival her yıl dünya genelinden oyunlara da ödüller veriyor. Bu yıl ödüllerden biri de Türkiye’ye geldi. Atletik Dildoa’lı Ecemen’in (Gaymer adı Lezborado) tasarladığı Kozmik Oda, jüri özel ödülü aldı.

Festival ödülü sunarken, “özgürlük konusunda korkusuz, sınırsız ve queer’in tanımlanamaz tuhaflığında bir oyun” dedi.

Oyun hakkında

21 Ağustos’ta Queer Olympix kapsamında gerçekleşen lansmanla tanıtılan oyun, RPG İnteraktif Hikaye tarzında ve yaklaşık 30. dk oynanma süresine sahip.

Oyunun tasarımcısı Atletik Dildoa’lı Ecemen (Gaymer adı Lezborado) oyunla ilgili “South Park absürtlüğünde gullüm bir oyun yapmak istedim ama içinde bulunduğumuz zamandan daha mı absürt oldu emin değilim. Bu oyunun en güzel tarafı içindeki karakterlerin biz olması. Yani Queer Olympix takımları piksel piksel bu oyunda. Oyun oynamamış insanlar da ‘ben oynayamam’ diye düşünmesin; çünkü ok işaretleri ve enter/space ile oynanıyor” diyor.

Oyunun konusu ise şöyle:

“2023'te Atletik Dildoa zengin olmuş ve kendine ait Atletik Dildoa Spor Tesisleri'nde 7. Queer Olympix'i düzenlemektedir. Bir süredir tez yazmak için QO ekibinin arasında dolaşan Sosyolog ise aslında kendini BÜYÜK OYUN'u çözmeye adamış esrarengiz bir organizasyonun ajanıdır. Queer Olympix'in dış mihrakların desteğiyle bir kozmik oda inşa ettirdiği, buraya giren insanların garip deneyimler yaşadığı LGBTİ+ camiada dedikodu şeklinde dolaşmaktadır. Bu dedikodular birer komplo teorisinden mi ibarettir yoksa gerçeklik payı olabilir mi?”

Türkçe ve İngilizce oynanabilen oyuna https://queerolympix.itch.io web sitesinden erişilebilir.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: medya, yaşam
İstihdam