09/08/2019 | Yazar: Kaos GL

Bu yıl 23 – 25 Ağustos’ta gerçekleşecek olan Queer Olympix, takımlarını tanıtmaya başladı.

Queer Olympix, takımlarını tanıtıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bu yıl 23 – 25 Ağustos’ta gerçekleşecek olan Queer Olympix, takımlarını tanıtmaya başladı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Queer Olympix 23 – 25 Ağustos tarihlerinde İstanbul'da Heybeliada ve Kalamış’ta sporcularla buluşacak.

Türkiye'nin queer olimpiyatlarına sayılı haftalar kala, düzenleyici Atletik Dildoa takımı yarışacak takımları tanıtmaya başladı. Tanıtılan ilk iki takım Muamma ve Lolitop oldu.

“İşte bunlar hep Muamma” diyerek 2015 yılında Mersin’de kurulan Muamma’nın tanıtımına buradan, “Hiç Lolipop lolitopu yalar mı?” mı sorusunun cevabını bu yıl Queer Olympix’te verecek olan Kocaeli merkezli alternatif futbol takımı Lolitop’un tanıtımına da şuradan ulaşabilirsiniz.

Queer Olympix ne?

Yeşil sahalardaki erkek egemenliğe ve heteroseksizme karşı top koşturan, çoğunluğu LGBTİ+ ve kadınlardan oluşan futbol takımı Atletik Dildoa, Queer Olympix’i 3 sene önce şöyle duyurmuştu:

“LGBTİ+ ve kadın olmak, kenti kullanırken bizi ister istemez çeşitli manevraları öğrenmeye, öz savunma tekniklerine, türlü türlü stratejilere sürüklüyor. Özellikle son dönemde siyasi ve toplumsal baskının kamusal alanda getirdiği kısıtlamalar, büyük meydanlarda yaşadığımız coşkulu direnişlere ve eğlencelere imkân tanımıyor ne yazık ki… Bir süredir kentin çeşitli yerlerindeki halı sahalarda futbol oynayan kadınlar ve LGBTİ+ bireyler olarak, özlediğimiz kalabalıkları spor aracılığıyla yaratabilir miyiz, “kamusal alanda varız” cümlesini bir de sporla kurabilir miyiz diye sorduk kendimize ve bu etkinliğin hazırlıklarına koyulduk. Sporun kitleleri birleştirici gücünün yanı sıra bedenimizi özgürleştirmenin yollarından biri olduğuna inanarak bu deneyimin imkânını gelin birlikte ve İLK KEZ yaratalım diyoruz!”

İlgili Haber

Queer Olympix tarihleri açıklandı

 


Etiketler: yaşam, spor
nefret