07/08/2023 | Yazar: Kaos GL

“Gitmemizi istiyorlar. Fakat kuirliği gerçekten yok etmenin hiçbir yolu yok. İnsan deneyimine içkin. Öğretilen ya da miras alınan bir şey değil.”

Queer tarihin sarkacı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Özde Çakmak, Samuel Hanuke’nin yazısını Yeşil Gazete için çevirdi:

“Günümüzdeki geri tepme sağ cenahın gücünün değil, çaresizliğinin işaretidir. Bu durum onun korkutuculuğunu azaltmıyor. Queer tarih, hiç şüphesiz, şiddet dolu bir tarihtir. Geçmişte toplumsal cinsiyet ifadeleri ve cinsel arzuları uyumlu olmayan kişileri hedef alan, denetleyen, dışlayan ya da toptan yok etmeye çalışan yasaların olmadığı tek bir an yoktur. Sağın dili gitgide soykırımla ilişkili bir hâl alıyor: “Transgenderizm kamusal yaşamdan tamamen sökülüp atılmalı,” muhafazakâr bir yorumcuya göre. Geçen yazın mpox krizi boyunca bazı muhafazakârlar kuirlerin kamplara yerleştirilmesine yönelik çağrı yaptı. Durum soykırımsallaştıkça, retorik daha da ikiyüzlü ve daha az tutarlı hale geliyor. Transların ve kuirlerin çocuklar için tehdit oluşturduğunda asılsız bir şekilde ısrar eden aynı kişiler çocuklar okullarında düzenli aralıklarla silahla vurulurken “düşünceler ve dualardan” fazlasını sunamıyorlar.

“Önümüzdeki günler, aylar ve yıllarda eziyet ve ölüm olacak. İstedikleri bu. Gitmemizi istiyorlar. Fakat kuirliği gerçekten yok etmenin hiçbir yolu yok. İnsan deneyimine içkin. Öğretilen ya da miras alınan bir şey değil. Siz “sapkınlığın” bir biçimini yok ettikçe bir başkası ortaya çıkıyor. Faşistler tam da bu yüzden bizi bu denli korkutucu buluyorlar. Onlar sabit normlar ile uygulanabilir kurallar ve “erkeklerin erkek gibi olduğu” daha basit bir zamana dönme arayışı içerisindeyken, kuirler onların bu arzularının beyhudeliğinin canlı tezahürleridir.”

Çevirinin tamamına ulaşmak için tıklayın.


Etiketler: yaşam
İstihdam