02/09/2021 | Yazar: Kaos GL

Kıbrıs’ın LGBTIQ+ film festivali Queer Wave 3 – 12 Eylül’de Lefkoşa’da başlıyor.

Queer Wave 3 Eylül’de başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kıbrıs LGBTIQ+ Film Festivali Queer Wave, ilk kez 3–12 Eylül tarihlerinde Lefkoşa'da fiziksel olarak gerçekleşcek. Festivalin ikincisi bu yıl NiMAC [Nicosia Municipal Arts Centre, Associated with the Pierides Foundation] desteğiyle düzenleniyor.

Queer Wave, LGBTIQ+ topluluğunu ve Kıbrıs'taki tüm sinefilleri, içeriği LGBTIQ+ yelpazesinden birçok farklı deneyimi konu alan otuzun üzerinde ödüllü kısa ve uzun metrajlı filmin yer aldığı on günlük zengin bir programın keyfini çıkarmaya davet ediyor. Gösterimler, Kıbrıslı film yapımcıları ve topluluk üyeleriyle yapılan tartışmalar ile tamamlanacak ve festival boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Festival, Kıbrıs'taki çeşitliliği kucaklayarak ve kültürel etkinliklerin kalitesini zenginleştirerek LGBTIQ+ topluluğu ve destekçilerine kendilerini ifade etmeleri için güvenli bir alan sağlamayı amaçlıyor.queer-wave-3-eylul-de-basliyor-1

İlki çevrimiçi gerçekleşti

Çevrimiçi olarak yapılan ilk versiyonu takiben, Queer Wave, İngiliz Milletler Topluluğu’nun 43 ülkesinden 1000 başvuru arasında 2021 Commonwealth Youth Awards için 20 finalistten biri olarak uluslararası tanınırlık kazandı.

Queer Wave 2021, ara bölgenin her iki tarafından katılımcıları ağırlamak ve Kıbrıs'taki topluluklar arasındaki bağları güçlendirmek amacıyla Lefkoşa'nın eski şehir merkezinde gerçekleşecek.

Detaylı festival programına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 


Etiketler: kültür sanat, dünyadan
İstihdam