04/11/2011 | Yazar: Kaos GL

Adana’da yapılan Gençlik Profili Araştırması’nın yayınlanmasının ardından Adana Özgürlükçü Gençlik Meclisi ‘Benim Komşum Eşcinsel’ başlıklı açıklama yayınladı.

Adana’da yapılan Gençlik Profili Araştırması’nın yayınlanmasının ardından Adana Özgürlükçü Gençlik Meclisi “Benim Komşum Eşcinsel” başlıklı açıklama yayınladı.
 
Benim Komşum Eşcinsel!
 
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Güneş başkanlığında, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Ar-Ge Komisyonu’nca ortaklaşa yürütülen ’Gençlik Profili Araştırması’ kapsamında gerçekleştirilen anket sonuçları “geleceğimiz” diye tanımlanan gençlerin farklı cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerine saygı ve empati kurma yetisinden mahrum olduğu göstermektedir.
 
İlimizde yapılan anket sonucunda “Eşcinsel komşu” istemeyen % 72’lik genç kesim örneğinde olduğu gibi toplumumuzun, bireylerin kimliklerine saygı konusunda sınıfta kaldığı görülmektedir. Bir arada yaşamı kabul etmeyen, sosyal hayatta kendi düşünce ve davranışlarından farklı olanı ötekileyen tek tipçi ‘genç’ zihniyet, farklı olarak gördüğünün yaşam haklarını belirleme konusunda kendisini söz sahibi olarak görmektedir.
 
Devlet dili ve siyasetiyle kendine benzemeyen, farklı dil, din, ırk, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği olan bireyleri ötekileştiren, hedef gösteren anlayışa dur diyoruz.
 
Hoşgörülü ve vicdanlı gençler yetiştirmek yerine, ötekileştirmenin, ayrımcılığın hayatın bir ‘normal’i olarak kabul edilmesine göz yuman anlayışın karşısındayız. Mahalle baskısı kurarak LGBTT bireylerin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerini gizletmeye, toplumdan izole etmeye, sosyal hayattan koparmaya çalışanlara karşı kimsenin öteki olmadığı bir toplum için bir aradayız.
 
Adana Özgürlükçü Gençlik Meclisi olarak her bireyin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine saygı duyulması gerektiğine inanıyoruz. Kimsenin yaşam hakkının kısıtlanmasının çeşitli gerekçelerle meşrulaştırılmasını kabul edemeyiz. LGBTT bireylere psikolojisi bozuk, çaresiz, hastalıklı tanımlamasını yapan yaygın dilin geride bırakılması gerekmektedir.
 
Sosyal hayatta cinsel yönelim ve cinsiyet kimlikleri farklı olan bireylerle komşuluk ettiğimiz/edebileceğimiz gibi üniversitede sıra arkadaşımız, iş yerinde çalışan emekçi dostumuz, insan hakları ve bütün toplumsal sorunları çözme konusunda hep birlikte mücadele etmeye hazır olduğumuzu içtenlikte belirtmek isteriz.
 
Bu ötekileştirici dile karşı bir arada yaşamı savunmaya devam edeceğiz !
 
Adana Özgürlükçü Gençlik Meclisi
 
Konuyla ilgili haberler:
Adanalı Gençler de “Eşcinsel Komşu” İstemiyor!
Türkiye’de homofobi oranı yüzde 88 mi?
 
 

Etiketler: insan hakları
İstihdam