14/05/2012 | Yazar: Kaos GL

Küba’daki Homofobi Karşıtı Gün’de yürüyen Mariela Castro, ABD Başkanı Obama’nın eşcinsel evliliğe yeşil ışık yakan sözlerine destek verdi. Elinde "Obama çakbibeşlik" yazılı pankartla yürüdü.

"Çak bi beşlik Obama" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Küba’nın başkenti Havana’da cumartesi günü düzenlenen (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) LGBT hakları yürüyüşüne katılan Küba Devlet Başkanı Raul Castro’nun kızı Mariela Castro, babasının eşcinsel haklarını ve LGBT’lere karşı ayrımcılığa son verilmesini desteklediğini söyledi.
 
Beşinci kez düzenlenen Küba ‘Homofobi Karşıtı Gün’de 400 kadar LGBT bireyin yürüdüğü gösteride kalabalık bir grubun başını çeken Mariela, “Babam cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli hakların geliştirilmesi ihtiyacı konusunda destekleyici işler yaptı. Bu konuda konuşmaları oldu fakat bunlar kamuya açık konuşmalar değildi” diye konuştu.
 
Mariela Castro, ABD Başkanı Obama’nın eşcinsel evliliğe yeşil ışık yakan sözlerine de destek verdi. Elinde "Obama çakbibeşlik" yazılı pankartla konuşma yapan Mariela, "ABD Başkanı, eşcinsel evlilik konusunda kendi fikirlerinin dahi değiştiğini kabul ederek, aynı cinsiyetten çiftlerin birlikteliğini destekleyen, insancıl, anlayışlı bir konuşma yaptı" dedi.
 
Küba’nın en önde gelen LGBT hakları savunucusu Mariela Castro, aynı zamanda Ulusal Cinsel Eğitim Merkezi’nin başkanı ve ülkenin bir numaralı seksologu. Küba’da eşcinsel evliliğe izin veren yasanın bu yılın sonlarında parlamentodan geçebileceğini söyleyen Mariela’nın lideri olduğu oluşum, 17 Mayıs’taki Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün için de yoğun kampanyalar yürütüyor. AİDS karşıtı kampanyalar yapan Mariela’nın 2005 yılında ücretsiz cinsiyet inşası ameliyatı hakkının tanınması için önerdiği düzenleme, 2008’de yasalaştırılmıştı. Uzun yıllar eşcinselliği dışlayan Küba rejimi, 1960’larda Fidel Castro döneminde eşcinselleri çalışma kamplarında çalıştırıyordu (Taraf)

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam