10/04/2014 | Yazar: Kaos GL

Kartal’ın Cevizli Mahallesi’nde ‘73 Sineması, Homoseksüel Fuhuş Yuvası Kapatılmalı’ afişleri ve imza kampanyasıyla ahlak terörü estiriliyor.

Kartal’ın Cevizli Mahallesi’nde “73 Sineması, Homoseksüel Fuhuş Yuvası Kapatılmalı” afişleri ve imza kampanyasıyla ahlak terörü estiriliyor.
Kartal’ın Cevizli Mahallesi’nde “73 Sineması, Homoseksüel Fuhuş Yuvası Kapatılmalı” afişleriyle imza kampanyası başlatıldı. Sinemada erotik filmlerin gösterilmesini bahane eden eylemciler Tamirhane Merkez Cami önünde imza kampanyalarına devam ediyor.
 
“Sinema eşcinsel buluşma yeri haline geldi, kapatılsın”
Özgür Gelecek’in haberine göre 6 Nisan günü bir grup sinema önünde bir eylem gerçekleştirerek imza kampanyası başlattı. Eylemde okunan basın açıklamasında 73 Sineması’nın “gayri ahlaki” film gösterimleri yaptığı iddia edilerek, “Son yıllarda bu işletme kötü gidişatını kabul edilemez boyutlara ulaştırmıştır. Artık sinema salonu eşcinsellerin buluşma ve fuhuş mekanı haline gelmiştir. Bu durum son yıllarda polisin yaptığı 2 ayrı baskın ve kapatma kararıyla tescillenmiştir” denildi.
 
“Sosyalistlerin afişleri sökülüyor, homofobik afişler serbest!”
Özgür Gelecek’in konuya ilişkin yorumları ise şöyle:
 
“Tamirhane Merkez Camii önünde imza kampanyası sürerken, sürekli polislerin sosyalist kurumların afişlerini indirdiği halde, günlerdir afişlerin sökülmemesi bu cinsiyetçi, homofobik söylemin devletin kolluk kuvvetleri tarafından da savunulduğunu göstermektedir.
 
“Kartal’daki bu ‘küçük’ ve ‘sıradan’ afişler homofobi-transfobinin, nefretin ‘küçük’ ve ‘sıradan’ bir örneği olarak karşımıza çıksa da, görünen o ki AKP eliyle bu girişimler, toplumsal muhalefet ile özellikle AKP’ye oy veren halk kesimleri arasına nifak tohumu olarak kullanılıyor. Belki ‘küçük’ ve ‘sıradan’ bir olay ama unutmayın sivrisinek de küçüktür ama mide bulandırır!”
 
Ne olmuştu?
2013’ün Mayıs ayında İstanbul’da birçok yerde sinema salonlarına baskın düzenlenmiş, 24 kişi gözaltına alınmıştı. İstanbul polisinin sinema salonlarında eşcinsellere yönelik sürdürdüğü ahlak teröründe “fuhuş” bahane edilmiş, ortada bir “suç” olmadığından ötürü de Emniyet, sinema işletmecilerini “fuhuşa aracılık etmek ve yer temin etmek”le sorgulamıştı.
 
Ahlak baskınları ve gözaltı teröründe yaşanan ise erkek erkeğe cinselliğin damgalanması, eşcinsellerin “suçu olmayan suçlu” pozisyonuna itilme politikasının yeniden yükselmesi olarak kayda geçmişti. 

Etiketler: yaşam, gezi/mekan
İstihdam