06/07/2012 | Yazar: Kaos GL

Alessandro Paesano, kaleme aldığı açık mektupta Antonio Cassano’ya seslendi: ‘Eşiniz Carolina Marcialis ile sadece seks için beraber olduğunuzu savunan bir makaleyi okursanız eğer, siz nasıl hissedeceksiniz?’

"İtalyan Millî Takımında ’İbne’ Futbolcu Kaygınızın Nedeni Ne?" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Alessandro Paesano, kaleme aldığı açık mektupta Antonio Cassano’ya seslendi: “Eşiniz Carolina Marcialis ile sadece seks için beraber olduğunuzu savunan bir makaleyi okursanız eğer, siz nasıl hissedeceksiniz?”
 
İtalya Millî Takımı’nın forveti Antonio Cassano, “umarım millî takımda ibneler yoktur” şeklinde konuşmuş, gelen tepkiler üzerine özür dilemek zorunda kalmıştı.
 
Alessandro Paesano’nun açık mektubunu Francesco Boraldo İtalyanca’dan Türkçe’ye çevirdi
 
İtalyan Futbol Millî Takımı’nda eşcinsellerin (ya da sizin dediğiniz gibi ibnelerin) varlığı ile ilgili olan ergen tarzında açıklamalarınızdan önce ben sizi tanımıyordum.
 
Sizi, Repubblica gazetesi tarafından yayımlanan videoda gördüm. O videoda siz, sempatik, şakacı ve aynı zamanda oldukça mahçup bir biçimde gazetecilerinden birinin sorusuna cevap verdiniz. Siz, İtalyan takımında "ibne bulunmadığını umuyorum" ve onların bulunduğu takdirde "bana ne, kötü onlarındır" diye cevap verdiniz.
 
Tabii ki size bu tür soru soran gazeteci de böyle bir cevabınızın olacağını umuyordu. Belli ki siz provokasyona kurban gittiniz, bu kesindir.
 
Yine de umudunuzun nedenlerini anlayamıyorum. Tam olarak endişeniz nedir?
 
Neyse, kötü onlarındır ifadenizin anlamı nedir? Toplumsal baskıdan dolayı mı? Yoksa eşcinselliğin olumsuz bir şey olduğundan dolayı mı? Bana ne, ne demek? Meslektaşlarınızın cinsel yönelimlerini yargılama hakkı kimsenin olamaz mı yoksa problem onlarındır mı anlamında? Öyleyse ne tür problemlerden bahsetmek istediniz?
 
Size kesinlikle tavsiye edildiği gibi hızlıca dağıtılan basın bildirinizi bugün okudum. Evet, söylediklerinizden dolayı çakal gazeteciler hemen çalışmaya başladı, söyledikleriniz de hem yersiz hem de kabul edilemezdir, ama İtalyan milletvekili Carlo Giovanardi’nin homofobik açıklamalarıyla mukayese edildiği zaman da zararsızdır.
 
Şunu da söylemeliyim ki ibnelerden özür dilediğiniz basın açıklamanızda kullandığınız sözler, önceden kullandıklarınızdan çok daha saldırgan geldi bana.
 
FIGC (İtalyan Futbol Federasyonu) web sayfasında yayımlanan basın bildirisinin içeriği şöyle:
 
"Açıklamalarımın eşcinsel dernekleri arasında polemiğe ve tepkilere neden olduğundan samimice özür dilerim: homofobi, bana ait bir his değildir. Kimsenin saldırgan olmasını ve bütün bireylerin olan cinsel özgürlüklerini sorgulamak istemedim. Söylemek istediğim şey sadece şu ki o mesele benim problemim değildir, bir de başkalarının seçimlerini yargılamaya hiç bir hakkım yoktur: herkesin seçimlerine saygı gösterilmeli".
 
Cinsel özgürlük
İşte, Cassano, sizin gibi biz ibneler için de hayat sadece sikmekten ibaret değildir: aşk da var. Tabii seks yapabiliriz, ama âşık da olabiliriz. Aile kurma isteklerimiz bile olabilir. Sizin kurabildiğiniz aile, evlilik ve kamuoyu tarafından meşrulaştırılır, bizimki ise ne ahlaki ne de hukuki bakımından aile olarak tanımlanmıyor. O zaman homoseksüellikten bahsedeceğiniz zaman siz sadece "seksüellik" kelimesine odaklanmayınız: bu da aklınızda kalsın ki seksten başka hisler de var. Eşiniz Carolina Marcialis ile sadece seks için beraber olduğunuzu savunan bir makaleyi okursanız eğer, siz nasıl hissedeceksiniz?
 
Başkalarının seçimlerini yargılamaya hiç bir hakkım yoktur
Maalesef aşağıdaki cümleyi söylediğinizde siz de yargılıyorsunuz, aslında. Yani, cinsel yönelimin bir seçim olduğunu savunmaktasınız. Eğer biz ibneysek demek ki biz ibne olmayı seçtik. Bu da yanlış. Tek düşüncem değil, Batı’daki tüm psikologların kurdukları dernekler bu görüşü savunuyor: kimse kendi cinsel yönelimini seçemez. Ne siz sizinkini ne ben benimkini. Onu değiştirebilecek hiçbir yol yoktur.
Ya onu kabul edip huzurlu bir hayat yaşayacaksın ya da onu kabul etmeyerek sorunlu bir yaşam sürdüreceksin. Problem yönelim ile ilgili değil: yanlış ya da kötü bir şey değil, yönelim. Eşcinselliğe toplumun damgalayıcı davranışından dolayı sorunlar ortaya çıkıyor.
 
Anlaşıldığı gibi sonrasında yapmak zorunda kaldığınız özür açıklamanız, önceden verdiğiniz samimi cevabınızdan daha yersiz oldu.
 
Maalesef yapmış olduğunuz açıklamalar - istemeden de yapmış olsanız bile - eşcinselliği seçilebilen, sapkın bir cinsel ve ahlaki bozukluk olarak değerlendiren tariflere katkıda bulunuyor. Aslında eşcinsellik, insan davranışlarının doğal bir varyasyonu olarak Dünya Sağlık Örgütü tarafından tanımlanmaktadır. Davranış derken aynı cinsten olan kişiler arasında yaşanan cinsel, duygusal ya da romantik bir tecrübeden bahsetmekteyiz.
 
Carolina’ya duyduğunuz hisler ile ilgili olarak bir düşünün. İşte biz ibneler, benim gibi, sizin gibi başka erkekler için aynı hisleri duyuyoruz. O yüzden kötü bizim ise aynı zamanda kötü sizindir de. 
 
 
İlgili haber:

Etiketler: yaşam, spor
İstihdam