05/02/2016 | Yazar: Kaos GL
TOG 26. Gençlik Konseyi’nden ‘LGBTİ’ler için Korku ve Güven Alanları’ projesiyle bir Kaos GL geçti!

TOG 26. Gençlik Konseyi’nden “LGBTİ’ler için Korku ve Güven Alanları” projesiyle bir Kaos GL geçti!
2002’den bu yana her sene gençlerin biraraya gelerek fikir paylaşımı yapması ve dayanışması için düzenlenen TOG Gençlik Konseyi’nin yirmi altıncısı bu sene Sivas’ta gerçekleşti. Çeşitli kurum ve kuruluşların katıldığı konseyin bu seneki teması “sürdürebilirlik” oldu.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde gerçekleşen konseyin üçüncü gününde, Türkiye’nin dört yanından; çeşitli alanlarda hak temelli yürütülen projelerin anlatıldığı eş zamanlı atölyeler, TOG’lu gençlerin yoğun katılımıyla karşılandı.
KaosGL.org editörlerinden Gözde Demirbilek atölyesinde “LGBTİ Temel Kavramlar” sunumunun ardından Kaos GL Gençlik Grubu'nun yürüttüğü “LGBTİ’ler için Korku ve Güven Alanları” projesini anlattı:
“Korku ve güven alanları LGBTİ’ler için çok kıymetli. Herkesin sosyalleşebildiği alanlarda LGBTİ’ler her zaman “herkes” kapsamına giremeyebiliyorlar. O alanları ifşa etmek ve mevcut özgür alanları göz önüne çıkartmak için bir anket yaptık. 800 kişinin katıldığı bulgulama anketi sonucunda LGBTİ’lerin Çankaya bölgesinde homo/bi/transfobiye uğradığı mekânları bazılarını tespit ettik. Şaibeli mekânlara ise iki grup hâlinde giderek “şu masadaki ibnelerden rahatsız oluyorum” oyunuyla tavırlarını gözden geçirdik. Bazı mekânlara da güvenlik açısından avukatla gitmek durumunda kaldık. Görüşmelerimiz sürüyor… LGBTİ’lerin sıkça gittiği ve hakkında olumsuz bir yorum olmayan mekânlara da gökkuşağı yer bildirimi stickerı astık ki, mekâna giren biri orada cinsel kimliği ile ilgili sorun yaşamayacağını bilsin. Projenin sonunda tüm bu mekanların olduğu, herkesin internet üzerinden ulaşabileceği bir harita yayınlayacağız. Bu proje sadece Ankara’nın Çankaya bölgesini kapsıyor ancak gelecek dönemde Türkiye çapında bir haritalama fikri var.”
Atölye, TOG’lu gençlerin yönelttiği soruların cevaplanmasının ardından; projenin Türkiye çapında gerçekleşmesine yönelik yerellerinden destek verebileceklerini, bu projeyi önemli ve gerekli bulduklarını paylaşmalarıyla son buldu.
*"LGBTİ'ler için Korku ve Güven Alanları" projesi TOG Genç Kadın Fonu Küçük Hibe Programı tarafından desteklenmektedir.
Etiketler: yaşam