10/08/2012 | Yazar: Kaos GL

Eşcinsel olduğu için meslekten ihraç edilen eski futbol hakemi Halil İbrahim Dinçdağ, Enver Aysever ile Aykırı Sorular’ın konuğu oldu. Dinçdağ, "Bir hakem eşcinsel olmaz" diyen eski futbolcu Saffet Sancaklı’nın homofobik olduğunu söyledi.

"Saffet Sancaklı ’homofobik’" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eşcinsel olduğu için meslekten ihraç edilen eski futbol hakemi Halil İbrahim Dinçdağ, Enver Aysever ile Aykırı Sorular’ın konuğu oldu. Dinçdağ, "Bir hakem eşcinsel olmaz" diyen eski futbolcu Saffet Sancaklı’nın homofobik olduğunu söyledi.


Eşcinselliği nedeniyle hakemlikten ihraç edilen Halil İbrahim Dinçdağ, geçtiğimiz günlerde Aykırı Sorular’a Eski futbolcu Saffet Sancaklı’nın “Bir hakem eşcinsel olmaz” açıklamalarına çok sert yanıt verdi.

"Ayet mi var hakkında, kanun mu var? Yani yasa ile belirlenmiş mi bir hakemin eşcinsel olamayacağı? Futbolunu da beğendiğim bir kişiydi ama bu açıklamalarından sonra öğrendim ki yani Saffet Sancaklı çok aşırı homofobik bir insan. Hastalık olduğunu söyledi, tedavi olmam gerektiği yönünde…Ben biyolojik ve fizyolojik olarak çok sağlıklı bir insanım, belki Saffet Bey kendisi biyolojik ve fizyolojik olarak hasta olabilir. Bence onun gibilerin tedavi olmasında yarar var. "

Futbol dünyasında eşcinselliğin yaygın olup olmadığı sorusuna da yanıt verdi.

TÜRKİYE’DE  EŞCİNSEL FUTBOLCU VE KLÜP BAŞKANI  VAR

Aysever: Futbol dünyasında yaygın mı?
Dinçdağ: Çok. 

Aysever: Çok önemli bir şey söylüyorsunuz.
Dinçdağ: Çok, evet çok, açık. 

Aysever: Yani bizim tanıdığımız ünlü isimler de var mı?
Dinçdağ: Çok. Hatta bu ülkede bir futbolcuyla bir başkanla  aşk yaşamış. 

Aysever: Bir futbolcuyla bir başkan?
Dinçdağ: Evet ve bu hiç kimseyi de ilgilendirmiyor. Çok da başarılıydılar

Başına gelenler ardından futbol dünyasının önde gelen isimlerinden destek görmediğini söyleyen Dinçdağ, Sinan Engin ve Erdoğan Demirören’i de eleştirdi.

“Sinan Engin televizyonda ’Ben elimden gelen maddi manevi desteği vereceğim’ gibi açıklamalar yaptı. Ben duygu sömürüsü olarak yaptığını zaten tahmin ediyordum hani ’belki bir umut diye düşünmüştüm. Ondan sonra hiçbir şekilde sesi çıkmadı, aramadı. Daha sonra geçtiğimiz günlerde, bir kanalda programa konuk olarak katılıyor, o televizyonu aradım, numaramı bıraktım, Sinan Bey’in beni aramasını istedim. Aradı, sohbet ettik, ’Benden ne istiyorsun?’ dedi. Dedim ’Sizden para istemiyorum. En azından bana iş bulma konusunda yardımcı olun. ’ ’Tamam, numaran bende var. İşte bir şekilde size döneceğim Halilciğim’ filan, hala dönecek…Madem çok düşünüyor beni, madem çok üzüldü, o zaman destekte bulunsun. "

Oğuz Sarvan ile Yıldırım Demirören’in mahkemelik olduğunu da hatırlatan Dinçdağ şöyle konuştu:
 
“Bana göre futbol federasyonu, Türk futbolunun bir tek Halil İbrahim Dinçdağ’ın sorunun çözemeyen üç tane futbol federasyonu geldi geçti, merak ediyorum Türk futbolunun sorunlarını nasıl çözecekler. Oğuz Sarvan ile Yıldırım Demirören arasında sorun yaşanmıştı, hatta mahkemelik olmuşlardı, şimdi o Sarvan’ı futbol federasyonunda etkili, yetkili yere getiriyor. İşte onun dönemindeki yöneticileri tekrar yönetime getiriyor. Buradan siğze söylüyorum Trabzon bölgesi sorumlusu Turgay Güdü, kişiliği varsa kesinlikle Merkez Hakem Kurulu’ndan istifa etmelidir. "

EŞCİNSEL FUTBOLCU VE HAKEMLER VARDIR
 
“Benim olay olmadan 1- 2 ay önce Oğuz Sarvan’a futbol yayıncı kuruluş tarafından soru soruluyor bir eşcinsel size hakemlik için başvursa naparsınız diye soru soruyorlar hafif tebessüm ediyor şartlar uyarsa hakemlik yapabilir bizim için sorun yoktur diyor, 1. 5ay sonra benim hakemliğimi bitirdiler. Oğuz Sarvan’la aramızda hukuki dava var. ama ne yazıktır ki  şimdiki futbol federasyonunu eğitime kurumların başına getirmişler altındaki yöneticileride tekrar merkez hakem kuruluna yönetici olarak getirmiş. Futbolu nereye kadar getirmiş ortada. Türkiye’de çok eşcinsel hakem de futbolcu da yönetici de var.” (CNNTürk)


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam