16/05/2016 | Yazar: Özgül Saygun

Kıbrıs’ın kuzeyinde Kuir Kıbrıs Derneği, LGBTİ hak mücadelesine karşın "toplum buna hazır değil" bahanesinin absürtlüğüne dikkat çekmek için "Hazırık! " sloganıyla yola çıkıyor.

"Toplum buna hazır değil" bahanelerine cevaben: Hazırık! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kıbrıs’ın kuzeyinde Kuir Kıbrıs Derneği, LGBTİ hak mücadelesine karşın "toplum buna hazır değil" bahanesinin absürtlüğüne dikkat çekmek için "Hazırık! " sloganıyla yola çıkıyor.

Kuzey Kıbrıs 17 Mayıs Organizasyon Komitesi, 17 Mayıs Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü için bir hafta sürecek bir program hazırladı. Program kapsamında, "Beden Politikaları ve Eğitim" paneli, "Karma Örgütlerde Homofobi" forumu, drama atöyle çalışması, film gösterimi ve bando atölyesi yapılacak.

17 Mayıs Homofobi Karşıtlığı Günü kapsamında düzenlenen etkinliklere 15 Mayıs'ta Mağusa'da düzenlenen piknik etkinliğiyle başlandı. MAGEM tarafından organize edilen “Eylemce” adlı piknik etkinliğinde aynı zamanda Kıbrıs Toplum Medyası Merkezi (CCMC), Kuir Kıbrıs Derneği ve Thomson Vakfı tarafından ortaklaşa yürütülen Avrupa Birliği destekli proje “Unspoken (Konuşulmayan)” tarafından kapasite arttırma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Kaos GL’den Avukat Yasemin Öz konuşmacı olarak katıldı.

"Her ne olursa olsun önemli olan örgütlü olmak, korkuyu beraber aşmak"

90’ların başında Kaos GL’nin nasıl örgütlenmeye başladığını anlatan Yasemin Öz, daha sonra bu mücadelenin zaman içinde  iş birliği yapan ve söz sahibi olan bir örgüt haline gelebilmesindeki önemli noktalara değindi. Deneyimlerini Kuir Kıbrıs aktivistleri ile paylaşarak, yayıncılığın, yerel örgütlenmelerin ve sivil toplum örgütleri ile kurulan ilişkinin öneminden bahsetti.

Kıbrıs’taki LGBTİ mücadelesinin başarılı olduğuna değinen Öz, daha sonra izlenilmesi gereken alternatif yollardaki engellerin neler olabileceğini ve ne şekilde başa çıkılması gerektiğiyle ilgili söyleşisi piknik etkinlikleriyle son buldu.

"Rengimizle, neşemizle, çeşitliliğimizle: Hazırık! Sokakdayık!"

Sokak partileri, sinema gösterimleri, atölye çalışmaları ve panellerle devam edecek olan etkinlikler haftasında, Kaos GL'den Aylime Aslı Demir ve Ali Erol'un konuşmacı olduğu “Beden Politikaları ve Eğitim” paneli, 17 Mayıs Salı günü 18:30’de KTÖS Lefkoşa Lokali’nde, 18 Mayıs Çarşamba günü MAGEM binasında gerçekleşecek.

Program, 21 Mayıs Cumartesi 17:30'da Kıbrıs'ın başkenti Lefkoşa'nın en kalabalık caddelerinden Mehmet Akif Ersoy (dereboyu) Caddesi'nde organizasyon komitesinde bulunan tüm örgütlerin ve bağımsız aktivistlerin katılacağı yürüyüşle son bulacak.

İlgili Haber

Kıbrıs’ın kuzeyinde “17 Mayıs Organizasyon Komitesi” oluşturuldu

 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam