18/11/2011 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Pembe Hayat Derneği tarafından bu sene ilki düzenlenen Kuir Film Festivali dün akşam Ankara’da, Büyülü Fener Sinemasında galası yapılan ‘Zenne’ ile başladı.

"Zenne"nin Galası Ankara’da KuirFest’te Yapıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Pembe Hayat Derneği tarafından bu sene ilki düzenlenen Kuir Film Festivali dün akşam (17 Kasım Perşembe) Ankara’da, Büyülü Fener Sinemasında galası yapılan “Zenne” ile başladı.
Pembe Hayat Derneğinden Buse Kılıçkaya açış konuşmasında şunları söyledi:
 
“Yeni yapılacak Anayasa’da cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin yer almasını talep ediyoruz. Cinsel yöneliminden dolayı kimsenin öldürülmemesini, yasalarla cinsel yönelimler ile cinsiyet kimliklerinin güvence altına alınmasını istiyoruz.”
 
“Zenne” filminin yönetmenleri ile oyuncularının da hazır bulunduğu Büyülü Fener Sinemasında yapılan gecede, LGBT örgütleri üyeleri ile çok sayıda yabancı elçilik temsilcileri de yer aldı.
 
Trans oyuncuların rol aldığı “Teslimiyet” filminde oynayan Ayta Sözeri’nin “2011 Kuir Güzeli” seçildiği gecenin açılışında, “Adalet”in polis şiddeti ve copla temsil edilmesi dikkat çekti.
24 Kasıma kadar Ankara Kızılay’da, Büyülü Fener Sinemasında devam edecek Festivalde yaklaşık elli film gösterilecek.
 
Günde altı seansın olduğu festivalde bugün, “Zenne”nin yeniden gösterimi ile birlikte “Erkek Gibi Ölmek”, “Çürük”, “Nasılsın” ve “Yok” adlı filmlerin gösterimi olacak.
 
Fotoğraflar: Gülistan Aydoğdu

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: yaşam
İstihdam