29/05/2007 | Yazar: Kaos GL

Raj’ın cinsiyeti Pakistan’ı karıştırdı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Transeksüel Shumail Raj'la eşi Shahzina Tarık, Tarık'ın akrabalarının tehditlerinden korunmak için gittikleri mahkemede suçlu bulundular. Çünkü çift evlenirken Raj'ın 'gerçek' cinsiyetini açıklamamıştı.

KAOS GL

Dünyaya kız olarak gelip, 16 yıl önce göğüslerini ve rahmini aldıran Pakistanlı Shumail Raj'la Shahzina Tarık'ın evliliği, muhafazakâr Müslüman ülkede eşcinsellik ve transeksüellik tartışmalarını alevlendirdi.

Geçen yıl evlenen çift, Tarık'ın akrabalarının tehditlerinden korunmak için Lahor Yüksek Mahkemesi'ne başvurdu ancak kendi ayaklarıyla gittikleri mahkeme onları suçlu çıkardı. Çünkü çift evlenirken Raj'ın 'gerçek' cinsiyetini açıklamamıştı. Mahkemenin görevlendirdiği doktorların muayene ettiği Raj'ın hâlâ kadın olduğu tespit edildi. Sahtekârlıkla suçlanan çift üçer yıl hapis ve ortalama bir Pakistanlının iki aylık maaşına denk gelen 10 bin rupi para cezasına çarptırıldı.



‘Pervez Müşerref umudumuz’

Çift, şimdi Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'ten medet umuyor. Raj, "Müşerref ılımlılık ve aydınlanmadan bahseden biri. Bizim için bir şeyler yapabileceğini düşünüyoruz" diyor. Mahkeme çiftin evliliğinin feshedilip edilmeyeceğine 22 Temmuz'daki oturumda karar verecek.

Kaynak: AP, Radikal, 29 Mayıs 2007

Fotoğraf: AP, El Pais

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret