04/09/2012 | Yazar: Kaos GL

21 Mart’ta kendisine ’eşcinsel olduğu’ yönünde şaka yaptıklarını iddia ettiği 2 arkadaşını öldüren Haydar S.’nin yargılanmasına başlandı.

21 Mart’ta kendisine ’eşcinsel olduğu’ yönünde şaka yaptıklarını iddia ettiği 2 arkadaşını öldüren Haydar S.’nin yargılanmasına başlandı. Haydar S. "Eşcinsel olmadığıma ait rapora inanmayan Hüseyin Çelik ve Mehmet Emire’yi öldürdüm" dedi.
 
Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Haydar S. ve müştekiler ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada, sanık Haydar S.’nin ifadesi alındı. Arkadaşları Hüseyin Çelik ve Mehmet Emire’nin, hakkında ’eşcinsel olduğu’ yönünde söylenti çıkardığını iddia eden Haydar S. bunun üzerine bunalıma girdiğini ve bir hastaneye giderek, ’böyle bir durumun olmadığına’ dair rapor aldığını belirtti.
 
Raporu göstermek için arkadaşlarını daha önce de sık sık gittikleri bir restorana çağırdığını anlatan Haydar S., "Raporun fotokopilerini Hüseyin Çelik ve Mehmet Emire’nin önüne koydum. Bana güldüler ve aynı şakayı yapmaya devam ettiler. Ben de kendimi kaybettim ve silahla ateş ederek ikisini de öldürdüm. Bunlar dedikodu yapılacak şeyler değil, erkeklik gururumla oynadılar" dedi.
 
Haydar S., cinayeti işledikten sonra bir arkadaşının yanma giderek polise teslim olduğunu söyledi. Sanığın tutukluluk halinin devamına, tanıkların dinlenmesi için çağrı kâğıdı yazılmasına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.
 
Savcı Veli Güney tarafından olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, kendisine ’eşcinsel olduğu’ yönünde şaka yapan iki arkadaşını silahla öldüren Haydar S.’nin, ’haksız tahrik altında ve tasarlayarak iki kişiyi kasten öldürmek’ suçundan 48 yıla kadar hapsi istenmişti. İddianamede, Haydar S.’nin, ’ruhsatsız silah bulundurmak’ suçundan da 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
 

Etiketler: yaşam
İstihdam