04/11/2022 | Yazar: Kaos GL

18 Haziran: “6 Kasım'da İzmir'de yapılacak 'Nefret Mitingi' öncesi Türkiye'de LGBTİ+ların haklarından, hayatlarından ve yaşamlarından sorumlu olan herkese görevini hatırlatıyoruz!”

“RTÜK’ün çağrısını yaptığı nefret kampanyası açıkça LGBTİ+’ların yaşam hakkına saldırıdır” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

18 Haziran LGBTİ+ Dayanışma Derneği, 6 Kasım için İzmir’e çağrısı yapılan nefret mitingiyle ilgili açıklama yaparak LGBTİ+’ların haklarından ve yaşamlarından sorumlu olan herkese görevini hatırlattı:

“18 Eylül’de İstanbul Saraçhane’de yapılan, ardından birçok şehirde de ‘Aile Platformları’ adı altında örgütlenen nefret kampanyası devam ediyor. İstanbul'dan sonra; Şanlıurfa, Konya ve Ankara'da yapılan mitingin bir sonraki durağı İzmir.

18 Eylül, 14 Ekim, 22 Ekim, 30 Ekim tarihlerinde yapılan mitinglere, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kurumu temsilcileri katıldı. Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) çağrısını da yaptığı nefret kampanyası, açıkça LGBTİ+’ların yaşam hakkına saldırıdır.

Saraçhane sonrası ayrımcılık ve şiddet başvuruları yüzde 240 arttı!

SPoD, 18 Eylül’de İstanbul Saraçhane’deki “Büyük Aile Buluşması”nın ardından LGBTİ+ Danışma Hattı’na gelen başvurulardaki değişiklikleri izledi.

Saraçhane’nin ardından şehir şehir gezmeye başlayan nefret mitinglerinin etkisini değerlendiren derneğin paylaştığı verilere göre; Saraçhane’deki mitingle birlikte, LGBTİ+ Danışma Hattı’na gelen cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık konulu başvurular bir önceki aya göre yüzde 46, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli şiddet konulu başvurular ise yüzde 36 arttı.

2021’de aynı dönemdeki başvurular değerlendirildiğinde ise, daha büyük bir artış ortaya çıkıyor. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık ve şiddet konulu başvuruların toplamı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 240 oranında arttı.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.


Etiketler: insan hakları, yaşam, kent hakkı
İstihdam