04/08/2023 | Yazar: Kaos GL

RTÜK’ün “toplumun manevi değerlerine ve ailenin korunması ilkesine aykırı” diyerek cezalandırdığı Modern Love dizisini yakından tanımaya ne dersiniz?

RTÜK’ün cezalandırdığı antoloji: Modern Love Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) geçtiğimiz hafta dijital platformlar Netflix, Disney +, Prime Video, MUBİ, BEIN ve Blu TV’ye ceza yağdırdı.

Sansürün gerekçesi “toplumsal ve kültürel değerler”, “Türk aile yapısı”, “ahlak”, “LGBTİQ”, “eşcinsellik”, “cinsiyet, cinsellik ve ilişkilerin sınırlarının bulunmaması”, “cinsiyet temelli alternatif bir dünya kurgulanması” oldu.

Peki RTÜK hangi yapıma, neden ceza verdi? RTÜK sansürüne takılan eserleri yakından tanımaya ne dersiniz?

RTÜK neden cezalandırdı?

Amazon Prime Video’da yayınlanan “Modern Love” isimli yapımı "toplumun manevi değerlerine ve ailenin korunması ilkesine aykırı" olarak değerlendiren RTÜK, yayıncıya üst sınırdan idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Dizi, neyi anlatıyor?

Aynı isimli New York Times köşesine dayanan dizi, antoloji şeklinde ilişkilere odaklanıyor. Romantik komedi türündeki Modern Love’da her hafta başka ilişkiler, başka çiftler ve onların hayatları ekrana taşınıyor. New York’ta geçen hikayelerde aşk ve ilişkilerin farklı boyutları ele alınıyor.


Etiketler: medya, kültür sanat
İstihdam