21/03/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Rusya’da Kostroma Bölge Mahkemesi, eşcinsel onur yürüyüşlerinin yasalara aykırı bir biçimde engellendiği yönünde önemli bir karara imza attı.

Rus Mahkemesi: Onur Yürüyüşleri ‘Eşcinsellik Propagandası’ Değildir Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Rusya’da Kostroma Bölge Mahkemesi, daha önceki eşcinsel onur yürüyüşlerinin yetkililer tarafından yasalara aykırı bir biçimde engellendiği yönünde önemli bir karara imza attı.
 
Mahkemenin basın sekreteri Julia Medvedeva, dün yaptığı açıklamada eşcinsel onur yürüyüşlerinin “eşcinsellik propagandası” değil, halka bilgi aktarma yöntemi olduğunu belirtti.
 
Medvedeva, “mahkemenin kararıyla eşcinsel aktivistleri bu tür etkinlikler düzenlemek için başvuru yapabilirler,” dedi.
 
Karar, Moskova’da yaşayan Nikolay Alekseyev adlı aktivistin çocuklara “eşcinsellik propagandası” yapmayı engelleyen yasaya itiraz etmesinin ardından alındı. Alekseyev, geçen yıl Şubat ayında Kostroma bölgesinden geçen yasanın ardından Kostroma, Arkhangelsk ve Ryazan bölgelerinde eşcinsel onur yürüyüşleri düzenlemek amacıyla başvurularda bulundu.  
 
Rusya'nın Tüm Bölgelerinde Benzer Başvurular Yapılacak 
“Eşcinsellik propagandası” yasasına gelen uluslararası ve yerel baskıların meyve vermeye başladığını belirten aktivist, Rusya’nın tüm bölgelerinde yasaya karşı dava açmayı planlıyor. Alekseyev umutla ekliyor: “Biraz zaman alacak; ama başaracağız.”

    


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret