19/02/2024 | Yazar: Kaos GL

Animasyon serisine Rusya Yüksek Mahkemesi’nin “aşırılıkçılık” kararının ardından yaş sınırı getirilmişti.

Rus polisi, Moskova’da My Little Pony serisi için düzenlenen hayran etkinliğini 'LGBT propagandası' gerekçesiyle yasakladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Rus polisi, Moskova’da My Little Pony çizgi film serisi için düzenlenen bir hayran etkinliğini LGBTİ+ propagandası yapıldığı gerekçesiyle yasakladı. Etkinlik duyurusunda, Rus bayrağının renklerinde yelesi olan animasyonlu bir atın yer aldığı hayran buluşması, My Little Pony'nin yetişkin hayran grubu için düzenlenmişti.

Pinknews’te yer alan habere göre; etkinliğe katılan kişiler, etkinliğin yasaklanmasının ardından şunları söyledi: “Görünüşe göre artık festivale katılamayacaksınız. Biz kahve içerken bir ekip geldi ve herkesi dağıttı. LGBT propagandası için bir açıklama yazdılar. Neyse hadi eve gidelim." 

My Little Pony isimli çizgi film serisi Rusya'da daha önce de hedef gösterilmişti.  Yerel haber kaynaklarına göre, Rus film veri tabanı Kinopoisk, Rusya Yüksek Mahkemesi’nin LGBTİ+ hareketini “aşırılıkçı” olarak tanımlamasının hemen ardından animasyon serisinin yaş sınırını "18+" olarak değiştirmişti.  Değişiklik için herhangi bir neden belirtilmese de izleyiciler, kararın yelesi ve kuyruğu gökkuşağı bayrağının renklerinde olan Rainbow Dash karakteriyle bağlantılı olabileceğini öne sürmüştü.  Bununla beraber; çizgi film serisi, 2019'da eşcinsel bir çiftin yer aldığı bir bölüm yayınlamıştı.

TIKLAYIN - Rusya'nın LGBTQ+ hareketi üzerindeki yasağı: Özgürlük ve kimliğe yönelik ağır bir tehdit

TIKLAYIN - Rusya’daki LGBTİ+ hareketinin, ABD tarafından doğum oranlarını düşürmek amacıyla oluşturulduğu iddia ediliyor


Etiketler: insan hakları, medya, kültür sanat, dünyadan
İstihdam