09/07/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

Rusya’nın St. Petersburg kentinde Cumartesi günü 8 eşcinsel hakları aktivisti ‘eşcinsellik propagandası’ yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı.

Rusya 8 Eşcinsel Hakları Aktivistini Tutukladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Rusya’nın St. Petersburg kentinde Cumartesi günü 8 eşcinsel hakları aktivisti “eşcinsellik propagandası” yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı.
 
Aktivistler eşcinsel onur yürüyüşü düzenleme çabasındaydılar. 3 kişi parkta, geri kalan 5 aktivist ise daha sonra Smolny kompleksinde tutuklandı.
 
St. Petersburg geçtiğimiz Mart ayında “eşcinsellik propagandası”nı yasaklayan bir yasa geçirdi. Yeni yasanın ilk kurbanı Mayıs ayında eşcinsel hakları savunucusu Nikolay Alekseyev oldu ve 5,000 ruble (yaklaşık 275 TL) para cezasına çarptırıldı. 
 
Cumartesi günü düzenlenmek istenen yürüyüşte yeni yasa protesto edilecekti. Haber kaynaklarına göre yalnızca 9 kişi eyleme katıldı.
 
Eylemi düzenleyenler ilk olarak gerekli izni almışlardı. Ancak yetkililer son anda izni iptal edince aktivistler eylemi yine de yapacaklarını söylediler.
St. Petersburg 18 yaşından küçüklere eşcinsel ve trans kimliklere dair bilgilerin verilmesini yasaklayan dört Rus şehrinden biri.
 
Şehir şimdi bu kimlikleri savunanlara 5,000 rubleden 50,000 rubleye kadar para cezası veriyor. Cezalar tüzel kişiler için 10 kat daha fazla. 
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret